A Homokszörny két alkalommal a Figuránál

Október 27-én (kedden) és 28-án (szerdán) este 7 órától újra megtekinthető Nagy Botond rendezésében Székely Csaba legújabb darabja, A Homokszörny.

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon, jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményesen 10 lej. 
5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkezdvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes. 
Jegyek kaphatók munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen. 
Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.


Október 27. (kedd) és 28. (szerda), 19:00 óra, stúdióelőadás a nagyteremben (az előadás hossza: 3:00 óra egy szünettel)

Figura Stúdió Színház – Gyergyószentmiklós

Székely Csaba: A Homokszörny

homokszorny_plakat

Játsszák:
BARTHA BORÓKA, BARTHA LÁSZLÓ-ZSOLT, BOROS MÁRIA, DÁVID PÉTER,
FARAGÓ ZÉNÓ, D. GULÁCSI ZSUZSANNA, KOLOZSI BORSOS GÁBOR, MÁTHÉ ANNAMÁRIA,
MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ, TAMÁS BOGLÁR, VAJDA GYÖNGYVÉR, FODOR GYÖRGYI

Díszlet-, jelmeztervező: KUPÁS ANNA
Light design: ERŐSS LÁSZLÓ
A rendező munkatársa: TAMÁS ISTVÁN

RENDEZŐ: NAGY BOTOND

„A darab öt nő és öt férfi története. Elégedetlenek, csalódottak, férfigyűlölők és nőfalók. Érzelmileg kihűlt emberek. Önzés, birtoklásvágy, érzelmi függés jellemzi őket és párkapcsolataikat. Pedig az egésznek a szerelemről kellene szólnia. Öt nő és öt férfi története olyan helyzetekben, ahol a kommunikáció valamiért félresiklik és szenvedést okoz. Ki tudja, miért? Talán mi tudjuk. Talán picit meg is értjük őket, mert bármilyen abszurd a helyzetük, valamiért mégis ismerős. Öt nő és öt férfi, akik nem a boldogságot választják. Ne gondoljuk, hogy jobbak vagyunk náluk.” – írja a szerző a Figura felkérésére írt legújabb drámaszövegéről.

HOMOKSZORNY1 HOMOKSZORNY

HOMOKSZORNY2 HOMOKSZORNY3

Az előadás rendezője, Nagy Botond a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végzett Bocsárdi László rendező-osztályában. Rendezői stílusának egyik legfőbb ismérve az erős képi világ és az érzelmek közti disszonancia, mely a Homokszörny című produkciónak is jellemzője. 
Nagy Botond szerint az előadás egyszerű élethelyzetek folyamatosan keletkező és pusztuló alakzata, egy olyan élet banalitásáé, amiben a kommunikáció csak egy baleset, és a türelem egy véletlen. Az előadás sebezhetetlen képzeletű emberek sebezhető valóságáról szól, akik a boldogság felé vezető úton haladva megfeledkeznek örömről, szerelemről, szeretetről és lassan önmagukról is. Haladnak egyfele pedig másfele kellene. Talán befele.

Kérem ossza meg ismerőseivel: