A hőség kitart a következő két hétben is

Naponta előfordulhatnak rövid, elszórt záporok

A hőség kitart a következő két hétben is, és a legtöbb régióban szinte naponta előfordulhatnak rövid, elszórt záporok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) július 25-e és augusztus 7-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben július 25-e és 30-a között várható a legnagyobb hőség, amikor a hőmérsékleti csúcsértékek 30 és 34 Celsius-fok körül alakulnak, és éjszaka sem lesz hűvösebb 14-17 foknál. Július 31-e és augusztus 3-a között enyhül a kánikula, átlagban 4-5 fokkal lesz hűvösebb nappal valamint 3 fokkal éjszaka. Ezt követően ismét nőnek a nappali hőmérsékleti értékek, az éjszakai értékekben azonban nem lesz nagy ingadozás. Kisebb záporok naponta kialakulhatnak, július 27-én, a hónap végén és augusztus első napjaiban kiterjedtebb területeken lehetnek esőzések.

A Bánságban és a Körösök vidékén az első hét végéig a nappali csúcsértékek átlaga elérheti a 32-37 fokot, éjszaka 15-20 fokig hűl a levegő. Ezt követően enyhül a hőség, július 31-e és augusztus 2-a között a nappali maximumok 28-31 fok körül, a minimumok 13-18 fok körül alakulnak. Augusztus 2-a után átlagban 4-5 fokkal lesz melegebb nappal valamint 2-3 fokkal éjszaka. Kisebb záporok naponta kialakulhatnak, a hónap végén kiterjedtebb területeken lehetnek esőzések, felhőszakadások.

A hegyvidéken a következő két hetes időszakban 19 és 23 Celsius-fok körül alakulnak a nappali csúcsértékek, az éjszakai levegő 10-14 fokig hűl le. Naponta kialakulhatnak kisebb záporok, jelentősebb mennyiségű csapadékra július 27-e és augusztus 3-a között lehet számítani.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: