A hozzáadott értéktől vált egésszé a második Egyfeszt

Minden zökkenőmentesen zajlott

Az Egyfeszt összművészeti fesztivál második kiadása is nagyszerűre sikeredett, hisz a kitűzött célok mindegyikét megugrotta az Ice Flora Alapítvány által szervezett négynapos program-kavalkád: mondhatjuk, hogy a programok kilencvenöt százalékát sikerült lebonyolítani, a hagyomány, a kultúra, a gasztronómia, a turizmus és a zene ötvözete pedig arra sarkall, hogy jövőre még több hozzáadott értékből kapja meg Gyergyószék azt a fesztivált, amely ebből kifolyólag valóban összművészetivé válik.

A szervezők, a koordinátorok, a rengeteg önkéntes, a fellépők, előadók, programfelelősök vagy épp azok a látogatók, akik legalább egy udvarra ellátogattak – hosszan folytatható lenne a sor, de valóban mindenkire szükség volt ahhoz, hogy elmondhassuk: az Egyfeszt második kiadása mindenféle tekintetben szintet lépett, és ezt a fejlődő tendenciát fogjuk szem előtt tartani a továbbiakban is. A tavalyhoz képest Világzene színpaddal, Gyerekudvarral és Játékudvarral bővült a fesztivál, ami önmagában véve is előrelépés volt, az új helyszínek látogatottsága viszont meg is erősített minket abban, hogy jó döntéseket hoztunk, hiánypótló programok kerültek be a repertoárba.

Nagyot szóltak a koncertek

            Kiválóan sikerültek a koncertek is – a Gipsy Kings olyan műfajt hozott, ami teljesen újként hathatott a térségnek, viszont kicsitől nagyig mindenki elhozta a tánccipőt, a Wellhello odacsapott, így „apu megvette a várost”. Hobo és zenekara, a Parno Graszt és a Csík Zenekar is felejthetetlen élményekkel gazdagított, de ne feledkezzünk meg a Carson Coma-ról, Paár Julcsiról, a Sárik Péter Trióról és Falusi Mariannról, valamint a helyi bandákról sem, hisz a No Sugar ismét felszántotta a színpadot, a 4S Street pedig lelki útravalót is adott a közönségnek.

Minden zökkenőmentesen zajlott

            Elmondhatjuk, hogy az összes programpont kulturált körülmények között zajlott, és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a vendégektől, amire bátran építkezhetünk a továbbiakban. Természetesen azoknak is köszönettel tartozunk, akik építő jellegű kritikát fogalmaztak meg, hisz ez legalább annyira fontos, ugyanakkor nem mehetünk el az önkénteseink hozzáállása mellett, akik az első szóra készségesen vállalták a feladatokat, segítettek ahol csak tudtak. Hatalmas segítségünkre volt idén az In Time telefonos alkalmazás is, amely a fesztivál digitális műsorfüzetének szerepét töltötte be. Sokan használták, és mind a szervezőknek, mind a fesztiválozóknak előnyére vált, hisz megannyi kérdésre választ adva, leegyszerűsítette a tájékozódást.

Nagy köszönettel tartozunk a kiemelt támogatóknak, amelyek a következők: MOL, Magyar Turisztikai Ügynökség, Petőfi Kulturális Ügynökség, Hagyományok Háza és az Erdélyi Hagyományok Háza. Köszönjük továbbá minden cégnek, magánszemélynek és médiapartnernek, hogy velünk voltak, mi pedig bízunk benne, hogy kiváló kapcsolatunk a fesztivál további kiadásaiban is töretlen marad.

Élt a város, megmozdult a térség

Nagyszerű érzés volt látni, ahogy a szervezési munka értelmet nyer, felemelő volt látni a találkozásokat, hallgatni a mély beszélgetéseket, finom ételeket enni, és minőségi zenéket hallgatni nap mint nap. Jó volt megtapasztalni, hogy Gyergyószék igenis fel tud emelkedni ha akar, és nem szükséges folyton a szomszédok kertjén kukucskálni, mert bizony megvannak a saját értékeink, nem is akármilyenek. Gyergyószentmiklós, Gyergyóalfalu, Gyergyócsomafalva, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy és Borszék önkormányzata is csatlakozott, a fesztivál egésze pedig ennek az összefogásnak köszönhetően állt össze. A város együtt ment a környező településekkel, ha pedig ez megtörténik, akkor láthatjuk, hogy milyen fantasztikus dolgok tudnak születni.

Az Egyfeszt kigondolásakor igazából csak álmot kergettünk, bízva abban, hogy legalább egy töredéke valahogy megvalósulhat. Most pedig elhúztuk a függönyt a második felvonás után, és nem győzzük megfogalmazni a megannyi köszönetet. Ez volt hát az idei Egyfeszt, a Gyergyói-medence és Székelyföld összművészeti fesztiválja 2022-ben. Nincs vége, hosszú még az álom…

A szervezők

Kérem ossza meg ismerőseivel: