A járvány idején zajló vizsgákon lennebb kell engedni a mércét

A vizsgák fizikai jelenléttel fognak zajlani

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter úgy nyilatkozott csütörtök este a Digi 24 műsorában, hogy az idei vizsgákon az elvárásokat hozzá kell igazítani a tanév rendkívüli voltához, és a mércét ‘intelligens módon lennebb kell engedni’, mert a diákok nem kérhetők számon úgy, mintha az oktatásban nem lett volna semmiféle változás a pandémia alatt.

“A vizsga elvárásai az idei év sajátosságaihoz igazodnak. Ha nem ismerjük el, hogy ez az év más volt, mint a többi, az azt jelenti, hogy tagadjuk a valóságot’ – fogalmazott a tanügyminiszter, hozzátéve, hogy a vizsgák fizikai jelenléttel fognak zajlani, de ‘intelligens módon lennebb kell engedni a mércét’.

Hozzátette, a vizsgán számonkérhető anyagot szakértők állították össze oly módon, hogy ne egy bizonyos időszakban (néhány hónap alatt) átadott ismeretanyagra koncentráljanak, és eltekintenek a kevésbé fontosnak minősített ismeretektől.

Sorin Cîmpeanu egyúttal arról is kifejtette véleményét, hogy a vizsgákat járványtól függetlenül is rugalmasabbá kellene tenni, hogy a számonkért anyag idomuljon a tanuló későbbi tanulmányaival kapcsolatos terveihez, annak érdekében, hogy maximálisan tudjon összpontosítani az egyetemi felvételihez szükséges tantárgyakra. ‘Ezen dolgozunk jelenleg’ – tette hozzá a tanügyminiszter.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: