A Jogosítvány a jövőhöz nyolcadik kiírásának eredményei

45 hátrányos helyzetű fiatal kap támogatást

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a Jogosítvány a jövőhöz nyolcadik kiírásának eredményeit. A 2022. novemberében meghirdetett programban 45 hátrányos körülmények között élő fiatal kap támogatást a sofőriskola elvégzéséhez. A 150.000 lejes támogatási alap fedezi az iskolázási és a járulékos költségeket egyaránt. A program hét kiírásában összesen 337 fiatal kapott anyagi támogatást a sofőriskola elvégzéséhez, közülük 144 fiatalnak sikerült megszerezni a jogosítványt, további 38 fiatal tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

A nyertes pályázatokat a nyolcadik kiírásra beérkezett 155 támogatási kérelemből választották ki. 2022. november 24. – 2023. január 24. között 25 megyéből és a fővárosból érkeztek pályázatok, melyek közül 136 fiatal B és BE, 18 fiatal C és CE, egy fiatal pedig D kategóriájú jogosítvány megszerzéséhez kért támogatást. A 45 nyertes pályázó közül 38 B és BE, 7 pedig C kategóriájú jogosítvány megszerzéséhez részesül támogatásban.

A 2015-ben indított program a MOL Románia társadalmi felelősségvállalási stratégiájának részét képezi, amely révén a vállalat a közösségek iránti hosszú távú elkötelezettségét fejezi ki. A kedvezőtlen körülmények között élő fiataloknak a gépjárművezetői engedély segítséget jelenhet a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben vagy egy jobb munkahely megszerzésében.

„A hátrányos körülmények között élő fiatalok munkavállalási lehetősége korlátozott, és ezt gyakran megnehezíti a képesítés hiánya is. A Jogosítvány a jövőhöz program révén konkrét segítséget nyújtunk nekik a gépjárművezetői engedély megszerzéséhez, annak érdekében, hogy csökkenjen a hátrányuk a munkaerőpiacon való elhelyezkedéskor. A MOL Románia a közösségek elkötelezett partnere és támogatója marad” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A kedvezményezett fiatalok 16 megyéből származnak – Argeș, Bákó, Brassó, Călărași, Galac, Hargita, Iași, Kolozs, Kovászna, Maros, Prahova, Szatmár, Szilágy, Szeben, Szucsáva, Temes, Vrancea – valamint Bukarestből.

„A nyertes fiatalokkal szerződést kötünk, ezt követően egy hónapon belül beiratkoznak az általuk kiválasztott sofőriskolába, és vállalják, hogy ősszel befejezik tanulmányaikat, majd vizsgáznak. A program új kiírását november végén hirdetjük meg. Az érdeklődők honlapunkról tájékozódhatnak vagy felkereshetnek bennünket telefonon is” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A nyertesek listája megtekinthető a www.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapokon.


A Közösségért Alapítvány sajtóközleménye


A támogatottak névsora

Kérem ossza meg ismerőseivel: