A Kaláka együttes karácsonyi hangversenye Gyergyócsomafalván

Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

Az 50. évadját ünneplő Kaláka együttes karácsonyi turnéja alkalmából december 15-én, szombat este 7 órától Gyergyócsomafalván koncertezik a római katolikus templomban.


AZ 50. ÉVADJÁT ÜNNEPLŐ KALÁKA EGYÜTTES KARÁCSONYI TURNÉJA ERDÉLYBEN

kalaka1Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

1987-ben jelent meg ez a lemez. Azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor „házról-házra”, templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra. Minden évben néhány napot határainkon túli magyarlakta vidéken töltenek, így az eddigi kb. 600–700 karácsonyi előadás harmada Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt, de énekelték karácsonyi koncertjüket Bécsben, Bukarestben, Szarajevóban és Zágrábban is. Ahogy a Karácsony minden generációnak ünnep, így ez az előadás is lehet esti templomi koncert, délelőtti gyerekműsor, vagy hétvégi családi alkalom, mint ahogy ezt a mostani turné is mutatja.


Szervező: Haáz Rezső Alapítvány
Főtámogató: RMDSZ Nőszervezet
Kiemelt támogatók: BGA, Communitas Alapítvány, EEM, MOL, NKA.
Támogatók: Gyöngyszem Egyesület, Kolozsvári Magyar Opera, Kolozsvár-Belvárosi Református Egyházközség, Krasznai Református Gyülekezet, Dr. Szász Pál Egyesület, Szent Ferenc Alapítvány, Bethlen Gábor Kollégium, Reménység Háza – Brassó, Brassói Evangélikus-Lutheránus Egyházközség, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Figura Stúdiószínház, Gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia

Kérem ossza meg ismerőseivel: