A két Korea újraegyesítve 

„Olyanok voltunk, mint két egymástól elszakított rész, amik újra egymásra találtak.

Csodálatos volt!

Mintha Észak-Korea és Dél-Korea megnyitotta volna a határait, és újra egyesültek volna.”

Május 12-én, pénteken került sor a Figura Stúdió Színház legújabb bemutatójára az újonnan felavatott Öntöde stúdióban. Joël Pommerat kortárs francia drámaíró és színházi alkotó A két Korea újraegyesítése című darabját Pálffy Tibor állította színpadra a Figura társulatával, Deák Katalin dramaturg átiratában, a Gábor Zsófia tervező általa megálmodott látványvilágban.

Joël Pommerat a mai francia színház egyik legizgalmasabb írója, alkotója, rendezője. Munkamódszere a színészekkel történő állandó kísérletezésen és improvizáción alapul, amelyet Pállfy Tibor, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színésze, egykori figurás, ezúttal rendezőként a próbafolyamat során is továbbgondolt. A nő-férfi viszonyt körüljáró darab egymástól független jelenetek fűzére: a természetesből észrevétlenül abszurddá váló párkapcsolati, (nem feltétlenül) szerelmi helyzeteket, az egymástól látszólag független történeteket Bezsán Noémi koreográfiái és Boros Csaba zeneszerző által jegyzett zenei etűdök egészítik ki, és fonják össze egy előadássá.

A produkció különlegessége, hogy az első olyan előadásként született meg, amely teljes egészében a gyergyószentmiklósi volt Öntöde épületében ideigelenesen berendezkedett Figura újonnan kialakított stúdiótermében készült el.


A bemutatót követően az előadás májusban további két alkalommal került műsorra, 13-án és 18-án, mindkét alkalommal a megszokott este 7 órai kezdettel. A két Korea újraegyesítésére legközelebb június 4-én tesz kísérletet a Figura az Öntöde stúdióban.


Jegyek elővételben a www.figura.ro weboldalon vagy előadás előtt fél órával a helyszínen. Helyfoglalás és információk a 0752-227.011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Az előadás megvalósulását a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatta.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: