A két ünnep között a Figuránál a Drognapló

December 28-án, csütörtökön Fodor Alain Leonard egyéni előadása, a Kubiszyn Viktor műve nyomán készült Drognapló.

A Figuránál a bemutatót követően második alkalommal, december 28-án, csütörtök este 7 órától tekinthető meg Fodor Alain Leonard Drognapló című egyéni előadása. A Kubiszyn Viktor azonos című műve alapján készült produkció rendezője Faragó Zénó.

Kubiszyn Viktor, magyarországi író, újságíró, filmkritikus Drognapló című kötete 2011-ben jelent meg. A naplószerű könyv tulajdonképpen az író vallomása a saját 16 évig tartó drogfüggőségéről. A szövegek nem csak a függőség okozta fizikai és mentális elváltozás mechanizmusaira világítanak rá, hanem a szabadulni akarás és visszaesés ördögi körét, majd a végleges tisztulás lehetőségét is megmutatják.

drognaplo (1)

Az előadás szövege a Drognapló sűrítménye, megtartja a történetet, a pszichikai eltorzulás és a visszatérés, tisztulás különböző stációit. Hogy lehet az, hogy egyesek drogfüggővé válnak és mások nem? Mit nyújt és mit vesz el ez a világ? Milyen mélyre kell zuhanni ahhoz, hogy már úgy tűnjön, nincs tovább? Mennyire erős kell legyen az az akarat, ami képes visszahozni a realitásba?
 A produkciónak nem titkolt szándéka a drogprevenciós jelleg, de ugyanakkor tükröt is állít a néző elé. Mert, ha őszinték vagyunk, bevalljuk: mindannyian főggői vagyunk valaminek, valakinek. A változni akarás és a hit pedig minden esetben ugyanolyan  fontos.


Kubiszyn Viktor műve nyomán: DROGNAPLÓ

drognaplo2

Játssza: Fodor Alain Leonard

Vizuális effektek: Ferenczi Zoltán

Jelmeztervező: Török Réka

Dramaturgiai kozultáns: Moșu Norbert-László

Rendező: Faragó Zénó

Bemutató: december 20., szerda, 19.00

Következő előadás: december 8., csütörtök, 19.00

Korhatár: +16

Kérem ossza meg ismerőseivel: