A kézmosás fontosságáról: a budapesti Nézőművészeti Kft. előadása

A Figuránál március 21-én, kedd este 7 órától A te színházad program keretében kerül műsorra a budapesti Nézőművészeti Kft. előadása, Scherer Péter rendezésében A kézmosás fontosságáról című produkció.

kezmosas plakatSemmelweis munkássága óta ismert, hogy a kórházi eredetű fertőzések megelőzésében a kéz megfelelő fertőtlenítésének kiemelkedő szerepe van.  A mai rohanó világban egyre többször feledkezünk meg a kézmosásról, pedig nemcsak esztétikus egy ápolt kéz, hanem a fertőzések terjedését is megakadályozhatjuk, ha megfelelően mosunk kezet.  Rendszeres kézmosással számos betegség megelőzhető lenne. Annak ellenére, hogy ez már régóta tankönyvi adat, mégis ismét és ismét hangsúlyozni kell. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a legutóbb megjelent programjában hangsúlyozza, hogy nem elég csak egy útmutató megfogalmazása. A hozzáállás javításához sokoldalú megközelítés szükséges.

Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint izgalmas párbeszédet generálhat az előadás után történő szakember vezette feldolgozó beszélgetésben. A produkciót követő beszélgetést dr. Ádám József vezeti.

Az előadást 14 éves kor felett ajánljuk!

Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt egy órával a színház előcsarnokában. Információk és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Kérem ossza meg ismerőseivel: