A kolozsvári Operettissimo Gyergyócsomafalván

Ismert operettek, musicalrészletek és magyar filmslágerek az előadásban

Szeretettel várunk minden kultúra kedvelőt 2019. január 23-án, szerdán 19 órától a Borsos Miklós Művelődési otthonban a kolozsvári Operettissimo együttes előadására ahol ismert operett, musical és magyar filmslágerek fognak elhangzani.

Belépőjegyet lehet vásárolni a helyszínen, valamint hétköznapokon a Polgármesteri Hivatal 4-es irodájában Király Boglárkánál, felnőtteknek 15, nyugdíjasoknak és diákoknak 10 lejes áron.

További információkat a 0747324185 és 0747284783 telefonszámokon lehet kérni.

Az előadás a Magyar kultúra napja tiszteletére a Gyergyócsomafalvi Polgármesteri Hivatal, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ valamint Hargita Megye Tanácsának közös szervezésben jön létre.

operett1


Az Operettissimo együttes egy új műsorral lepi meg a közönséget. A hungarikumnak minősített operett és a musical mellett ezúttal a magyar filmslágerek teszik varázslatosabbá az előadást. Az együttes mindig is szerette a kihívásokat, az elmúlt években felvállalták olyan ismert és kevésbé ismert számok élő tolmácsolását, melyre eddig Erdélyben nem volt lehetőség. Ilyen volt a tavaly felvállalt musical műfaj, melyből most is közismert részleteket fognak bemutatni, idén pedig úgy gondolták, hogy a magyar filmzene is hozzátartozik ahhoz a kincshez, melyet ápolnunk kell, ezért mertek hozzányúlni ehhez a műfajhoz is, és minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy sajátos hangzásvilágukat és jellegzetességét e műfajoknak, a legmagasabb művészi szinten tolmácsolják.

A Meseautó, Kalotaszegi Madonna, Egy csók és más semmi közismert magyar filmek híres betétdalai mellett Lévay Szilveszter Erzsébet császárné és királyné életén alapuló musical két híres részletét, Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljéből az Éjfél, Grizabella nagy áriáját illetve William Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiája nyomán Gérard Presgurvic által irt musicaljéből is elhangzik pár jellegzetes részlet.

Kacsóh Pongrác a magyar népdalok által is ihletett János vitéz előadásából az együttes által összeállított keresztmetszete is bemutatásra kerül.

A nagyérdemű több Kálmán melódiával is fog találkozni. A Marica grófnőből, Csárdáskirálynőből feledhetetlen részletek hangzanak el. A műfaj másik nagy komponistájának, Lehár Ferencnek legismertebb dallamai is felcsendülnek a Cigányszerelemből, a Víg özvegyből.

Mindezek mellett az együttes zenészei két szóló művel is szórakoztatják majd a közönséget, melyeknek a magyaros hangzásvilága biztosan jókedvre deríti a közönséget.

Kérem ossza meg ismerőseivel: