A könnyűzenéről komolyan

Gyergyóremetén és Gyergyóalfaluban

Farkas Sándor Magyarország egyik tekintélyes, sokat foglalkoztatott szórakoztató bárzongoristája, két Országos Bárzongorista Verseny győztese (2003, 2005). Elsők között mutatta be a pompás Bogányi-zongorát Milánóban az EXPO – 2015 Világkiállításon.

Hatalmas repertoárját a hallgatói igény, zenei ízlése és a pályán töltött esztendők kovácsolták. Komolyzenei gyöngyszemektől operett és musical betétdalokon át különféle népek zenéiig, az örökzöld magyar és világslágerektől a dzsesszen át a modern popzenéig szinte minden műfajban otthonosan mozog. Ars poeticája szerint a bárzongorázás – azaz a szórakoztató zongorázás – egy határokat nem ismerő zenei műfaj, ahol összefonódik a pianisztikus készség, a kreatív zenei gondolkodás és a stílushű, mértéktartó ízlés. A főváros nagyközönsége nem csak Budapest legszebb zenés szórakozóhelyein és rangos rendezvényein ismerhette meg Sándort, de a hazai és külföldi hallgatóság örömére több ízben fellépett már a Magyar Állami Operaház szilveszteri és báli rendezvényein is.

Idén a Magyar Állami Operaházban megrendezésre kerülő Shakespeare Bálon sokszínű, kontrasztos zongorajátéka szórakoztatja a nagyérdemű hallgatókat és közönséget, zenés barangolás élőszóval és sok-sok muzsikával, J. S. Bachtól a ragtime-ig – Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Cole Porter, Fényes Szabolcs, Horváth Jenő, Bágya András, Edith Piaf, olasz filmzenék, Elton John, Billy Joel, Máté Péter, Balázs Fecó szerzőkkel –, napjaink népszerű magyar és külföldi slágerein keresztül.

Több komolyzenei művészdiplomát tett le a zenei szórakoztatás oltárára. Műsorait sokoldalú kreativitás, szellemes, jóindulatú humor szövi át. Belföldi meghívásainak eleget téve, neve nem csak Hollandia, Itália, Németország területén cseng jól. Idén ismét fellép majd Izraelben, Asztanában, a Kazah fővárosban, valamint Oroszország számos területén.

Bővebb információk az előadóról: www.farkassandor.com


Gyergyóremetén január 16-án, szombaton, 19:00 órátólA könnyűzenéről komolyan” elnevezésű koncerten Farkas Sándor magyarországi bárzongorista lép fel a Zenei Évad keretében.

Érvényes a 2015-2016 Zenei Évad bérlet. Jegyek az előadás helyszínén kaphatóak  – 5 lej nyugdíjasoknak és diákoknak, 8 lej másoknak.

Támogató Gyergyóremete Polgármesteri Hivatala.


Gyergyóalfaluban január 17-én, vasárnap, 19:00 órától „A könnyűzenéről komolyan” elnevezésű koncerten Farkas Sándor magyarországi bárzongorista lép fel a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

A belépő tetszés szerinti!

A koncert támogatója a Kultúrcentrum.

farkas_barzongorista_alfalu


Kérem ossza meg ismerőseivel: