A kormány elfogadta az iskolások ingyenes szállítását biztosító határozatot

Elfogadta pénteki ülésén a kormány az iskolások ingyenes utazását biztosító határozatot.

A határozat értelmében minden akkreditált vagy hatósági jóváhagyással működő iskola tanulói egész tanévben ingyenesen közlekedhetnek minden tömegközlekedési eszköz másodosztályán, beleértve a közúti, vasúti és vízi tömegközlekedési eszközöket is. Az Ilfov megyében lakó vagy ott tanuló diákok számára a metrós közlekedés is ingyenes. A határozat a külföldi tanterv szerint működő iskolák tanulóira is érvényes.

Amennyiben a tanuló lakhelye és iskolája között nem közlekedik tömegközlekedési eszköz, a tanügyminisztérium ingázói átalányt biztosít – mondta még Deca.


Online is megvásárolhatók a tanulóknak és egyetemistáknak járó kedvezményes menetjegyek

Az iskolásoknak és az egyetemistáknak járó kedvezményes utazási jegyek online is megvásárolhatók, miután az új szabályok megjelentek a Hivatalos Közlönyben – közölte szombaton a vasúti reformért felelős hatóság (ARF).

A hatóság a Facebookon is beszámolt arról, hogy a szeptember 8-án elfogadott 2023/810-es és a 2023/811-es kormányhatározatok hatályba lépésétől kezdve online is megvásárolhatók az iskolásoknak és egyetemisták kedvezményes menetjegyei.

A rendszer gördülékenysége érdekében a hatóság a tanügyminisztériummal kötött megállapodás alapján a közszállítók számára hozzáférhetővé teszi a kedvezményre jogosult tanulók és egyetemisták listáját; ugyanakkor az összes vasúti szolgáltató kínálatát felveszik a bilete.infofer.ro platformra.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: