A kormány szabadnappá nyilvánította augusztus 14-ét a közszférában

A szabadnapot legkésőbb augusztus 25-ig kell bepótolni

    Hosszú hétvégéjük lesz Romániában a közalkalmazottaknak augusztus 15., Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából, miután a kormány az előző napot is munkaszüneti nappá nyilvánította.
    A bukaresti kabinet csütörtöki ülésén határozott erről. Augusztus 15. idén keddre esik. A Mária mennybevételeként ismert vallási ünnep már 2008 óta hivatalos munkaszüneti nap.
    A kormány augusztus 14-ét – hétfőt – is szabaddá nyilvánította a közalkalmazottak számára, így a hétvége további két pihenőnappal bővül.
    A rendelkezés nem érvényes azokban az intézményekben, ahol kötelesek folyamatosan szolgálatot biztosítani, illetve azokon a bíróságokon, ahol erre a napra tárgyalásokat ütemeztek be. A munkaszüneti napot augusztus 19-én dolgozzák le, vagy a munkaprogram megfelelő meghosszabbításával legkésőbb augusztus 25-ig.
    Romániában 13 hivatalos munkaszüneti nap van, legutóbb a június 1-je, a nemzetközi gyermeknap vált ilyenné, amelyet az idén ünnepeltek először szabadnapként. 2012 óta november 30-a, a román ortodoxok számára fontos vallási ünnepnek számító Szent András napja is hivatalos munkaszüneti nap.

MTI

Kérem ossza meg ismerőseivel: