A környezetvédelmi miniszterrel tárgyalnak medveügyben a székelyföldi vezetők

Jövő héten egy figyelemfelkeltő akcióra is sor kerül a fővárosban

Jövő héten fogadja Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter a székelyföldi elöljáróka – a Maros Megyei Tanács elnökét, Péter Ferencet, a Hargita Megyei Tanács elnökét, Borboly Csabát és a Kovászna Megyei Tanács elnökét, Tamás Sándort -, hogy az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált medvetámadások jelentette problémáról tárgyaljanak. 

A Maros Megyei Tanács közleménye értelmében a találkozóra szerda délben kerül sor a szaktárca székhelyén. Az egyeztetésen a kilövési tilalom feloldásáról, a vadkárok megtérítéséről, illetve a vadászati kvóták és a sürgősségi intervenciós kvóta megszabásáról lesz szó. 

‘Örvendek annak, hogy a miniszter is megértette, hogy medveügyben sürgősségi lépésekre van szükség. A jelenlegi állapot tarthatatlan, védenünk kell az állatokat, de az embereket is, meg kell találnunk azt a megoldást, amely egyensúlyt teremt. Elfogadhatatlan, hogy egyes települések lakosai állandó veszélyben és rettegésben élnek. A településekre rendszeresen bejáró egyedeket el kell távolítani’ – idézi a közlemény Péter Ferenc tanácselnököt. 

Jövő héten egy figyelemfelkeltő akcióra is sor kerül a fővárosban. Július 5-én az érintett települések lakosai, illetve az önkormányzatok, közbirtokosságok, a vadásztársaságok és gazdaszervezetek képviselői a környezetvédelmi minisztérium székháza előtt terveznek tüntetni.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: