A következő héten az évszakhoz képest melegebb lesz

Az azt követő hetekben a sokévi átlagnak megfelelő hőmérséklet várható

A következő héten az évszakhoz képest melegebb, majd az azt követő hetekben az időszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 15. – november 12-e közti periódusra szóló előrejelzéséből.

Október 15 – 22. között a sokévi átlagnál melegebb napokra számíthatunk, eső nem valószínű.

Október 22 – 29. között az ország nyugati részében a levegő hőmérséklete megfelel majd az ebben az időszakban mért átlagnak, a többi területen kitart még a meleg idő. Nyugaton több, keleten és délen kevesebb csapadékra kell számítani.

Október 29. – november 5. között ugyancsak az ország nyugati, illetve középső régióiban lesz a sokévi átlagnak megfelelő hőmérséklet, délen és keleten enyhébb idő várható. A hegyvidéken, a középső országrészen, valamint keleten és délen több eső valószínű.

November 5-e és 12-e között az egész ország területén az időszakra jellemző hőmérsékleti értékekkel kell számolni, a hegyekben az átlagosnál több csapadék eshet.

Az előrejelzést az Európai Középtávú Előrejelzési Központ (ECMWF) készítette. A középtávú prognózisban a hirtelen előálló, gyors lefolyású meteorológiai jelenségeket nem lehet előrejelezni – közli az ANM.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: