A következő két hétben az egész országban lehűl az idő

Január 10-23. közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

A következő két hétben lehűl az idő, és a régiók többségében nagy valószínűséggel lehet esőre, havas esőre és havazásra számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak a január 10-23. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Bánságban a hét első felében lehűlés várható, a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga a hétfői 2-4 Celsius-fokról január 12-13-ra -2 és 0 közötti, a minimumoké pedig -9 és -7 fok közötti értékre csökken. Ezután a sokéves átlagnak megfelelő, 3-4 fokos csúcshőmérsékletekre, illetve -5 és -2 fok közötti minimumokra lehet számítani. Csapadékhullás elszórtan a kéthetes időszak első napjaiban, illetve nagyobb valószínűséggel január 17. után várható.

Körös-vidéken hétfőn és kedden 1 és 3 fok között váltakozik a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga, a minimumoké -3 fok körül alakul. Január 12-én és 13-án lehűlés következik, fagyos, legtöbb -2 fokos éjszakákkal, -8 és -10 fok között váltakozó minimumokkal. Ezután a sokéves átlaghoz közeli, 1-3 fokos csúcshőmérsékletekre, illetve -5 és -2 fok közötti minimumokra lehet számítani. Csapadékhullás elszórtan a kéthetes időszak első napjaiban, illetve nagyobb valószínűséggel január 17. után várható.

Erdélyben a hét első felében fokozatosan lehűl az idő, a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga a hétfői 4 fokról január 12-13-ra -3 fokra, a minimumoké pedig -12 és -10 fok közötti értékre csökken. Január 14-23. között a sokéves átlagnak megfelelő, 0-2 fokos csúcshőmérsékletekre, illetve -8 és -3 fok közötti minimumokra lehet számítani. Csapadékhullás elszórtan a kéthetes időszak első napjaiban, illetve nagyobb valószínűséggel január 17. után várható.

Máramarosban hétfőn a sokéves átlagnak megfelelő 3 fokos csúcshőmérsékletre és -6, -5 fokos minimumokra lehet számítani. Január 12-én és 13-án lehűlés következik, fagyos, legtöbb -3 fokos éjszakákkal, -12 és -10 fok között váltakozó minimumokkal. Ezután a sokéves átlagnak megfelelő 1 fokos csúcshőmérsékletekre, illetve -6 és -2 fok közötti minimumokra lehet számítani. Csapadékhullás elszórtan január 13. után, illetve nagyobb valószínűséggel január 14-én és 17. után várható.

A hegyekben lehűlés következik, a csúcshőmérsékletek átlaga a hétfői -2 és 0 fok közötti értékről január 12-re -8 fokra csökken. Ezután január 23-ig felmelegedés következik, a csúcshőmérséklet átlaga -5 és -2 fok között alakul. A hőmérsékleti minimumok átlaga a hétfői és keddi -6 fokról január 12-13-ra -15 és -12 fok közötti értékre csökken. Csapadékhullásra nagyobb valószínűséggel január 10-én és 11-én, illetve 14. után lehet számítani.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: