A következő két hétben meleg idő lesz erős záporokkal

Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat

Az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb időre számíthatunk a következő két hétben (április 30 – május 13.), főleg az intervallum elején, ezt követően naponta erős záporok alakulhatnak ki – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb lesz a jelzett periódus első hetében, az április 30-a és május 6-a közötti időszakban a nappali hőmérséklet 25-28 Celsius-fokig emelkedhet. Május 7-9 között kissé lehűl az idő, az időszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatóak, 20-22 Celsius-fokos maximális értékekkel. Az első időszakban az éjszakai minimumok 8-12, a másodikban 4-8 Celsius-fok körül alakulnak. Május 5-e után erősen megnövekszik a villámlásoktól kísért záporok valószínűsége, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban is az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb lesz, az április 30-a és május 6-a közötti időszakban a nappali hőmérséklet 28-29 Celsius-fokig emelkedhet. Május 9-13 között kissé lehűl az idő, az időszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatóak, 21-23 Celsius-fokos maximális értékekkel. Az első időszakban az éjszakai minimumok 13-15, a másodikban 9-12 Celsius-fok körül alakulnak. Május 6-a után erősen megnövekszik a villámlásoktól kísért záporok valószínűsége, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: