A következő két héten meleg lesz az egész országban

Záporokra naponta lehet számítani

A következő két héten meleg lesz az egész országban, záporokra viszont minden nap számítani kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 15-éig érvényes előrejelzéséből.

A Bánságban és a Körösök vidékén a következő napon 21 Celsius-fok körüli lesz a nappali hőmérséklet, majd fokozatosan nő, 5-ére eléri a 23-24 fokot. Ezt követően enyhén csökkenni kezd, május 11-ére körülbelül 18 fokra esik vissza a nappali maximum, majd ismét felmelegedés kezdődik, és 15-ére ismét eléri a 24 fokot.

Hasonló görbét járnak be a várható éjszakai hőmérsékleti értékek is: az első hét végére 7-8 Celsius-fokról 9-10 fokra nőnek, majd május 11-12-én 6-7 fokra csökkennek a minimumok. Május 15-én nem lesz hidegebb 10-11 foknál a hajnali órákban sem.

Május 5-éig csak elszórt, enyhe csapadék fordulhat elő, utána viszont naponta számíthatunk egy-egy kiadós záporra.

Erdélyben május 6-áig fokozatosan melegedik az idő, a nappali maximumok 20 fokig nőnek, majd 11-éig enyhe lehűlés várható. Május 11-én nappal sem lesz több 16 foknál, de utána ismét nőni kezd a hőmérséklet, és eléri a 20-23 fokos nappali átlagot.

A csípős, 3-4 fokos hajnalok után május 7-10-én körülbelül 7 fokot mutatnak majd a hőmérők, május 11-én ismét visszaesik a minimumérték, utána viszont nőni kezd, jövő hét végén 6-8 fokot mérhetünk pirkadat előtt.

Május 3-áig elszórt, enyhe esők várhatók, utána viszont naponta lehet felhőszakadás.

A hegyvidéken a maximumok 7 és 12, a minimumok 1 és 4 fok körül alakulnak a következő két héten. Előbb csak elszórt, majd kiterjedt területeken kell számítani záporokra.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: