A következő napokban lehűl, a hét végétől pedig felmelegszik az idő

Kéthetes meteorológiai előrejelzés

A következő napokban lehűlés várható az egész országban, a hét végétől azonban felmelegszik az idő, egyes térségekben a hőmérséklet a 14 Celsius-fokot is elérheti – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat december 6. és 19. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A kéthetes prognózis szerint Bánságban fokozatosan lehűl az idő, szerdán a térségben a maximális hőmérséklet átlaga 2 fok körül, a minimális hőmérsékleté pedig -4 és -2 fok között alakul. Ezután december 11-ig felmelegedés következik, a hőmérsékleti maximumok átlaga eléri a 8 fokot, a minimumok átlaga pedig 1 és 3 fok közötti lesz. A második héten nem változik jelentősen a hőmérséklet, nap közben átlagban legtöbb 4-6 fokra lehet számítani, és a levegő legfennebb fagypontig hűl majd le. A két hét alatt a térségben mérsékelt esők várhatók, nagyobb valószínűséggel december 9-12. között.

A Körösök-vidékén is lehűlés következik, szerdán a térségben a sokéves átlagnál hidegebb lesz az idő, maximális hőmérséklet átlaga 1 fok körül, a minimális hőmérsékleté pedig -4 és -3 fok között alakul. Ezután december 11-ig felmelegedés következik, a hőmérsékleti maximumok átlaga eléri a 7-8 fokot, a minimumok átlaga pedig 1-2 fok közötti lesz. A második héten nem változik jelentősen a hőmérséklet, nap közben átlagban legtöbb 4-6 fokra lehet számítani, és a minimumok átlaga -2 és 0 fok között váltakozik majd. A két hét alatt a térségen mérsékelt esők várhatók, nagyobb valószínűséggel december 9-12. között.

Erdélyben ezen a héten jelentős hőmérsékletváltozások várhatók. Az első napokban lehűlésre lehet számítani, a maximális hőmérséklet átlaga a hétfői 6 fokról szerdára 0 fokra csökken, amikor a minimális hőmérséklet átlaga -5 fok körüli lesz. Ezután felmelegedés következik, december 10-én és 11-én 6-7 fokra nő a maximális hőmérséklet átlaga, a minimumoké pedig -1 és 0 fok körül alakul. A második héten nap közben átlagban legtöbb 2-4 fokra lehet számítani, és a minimumok átlaga -4 és -2 fok között váltakozik majd. Az első héten – főként kedden – a térségben mérsékelt esők várhatók. Előfordulhat csapadékhullás december 10-13. között is.

Hegyvidéken is lehűlés következik, szerdán a sokéves átlagnál hidegebb lesz, a maximális hőmérséklet átlaga -4 fok körül, a minimumoké -8 és -6 körül alakul. Ezután a maximális hőmérséklet átlaga 1-2 fokra emelkedik és ezen a szinten marad december 14-ig, majd ismét lecsökken -1 és 0 fok köré. Hasonlóan változik majd a hőmérsékleti minimumok átlaga is, amelyik a december 10-14. közötti -4…-2 fokról a második héten -6 fokra csökken. December 9 és 13. között helyenként csapadékhullás várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: