A közös munka jelentős fejlődést eredményezett Csomafalván

Falugyűlésen összegezték az eredményeket, illetve ismertették a terveket

Lakossági fórumot tartottak február 21-én Gyergyócsomafalván a Borsos Miklós Művelődési Házban, ahol a helyi önkormányzat, a Köllő Miklós Általános Iskola, a Gospod Serv Kft. is ismertették a 2015-ös év eredményeit és az idei terveket. A találkozón jelen volt Kelemen Hunor térségi parlamenti képviselő, az RMDSZ szövetségi elnöke, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bende Sándor, az RMDSZ területi elnöke, megyei tanácsos és Bege Károly megyei tanácsos.

CsomafalvaFalugyules2016febr21_2

– Csomafalván jól látszik a megbékélés, a közös munka eredménye, hisz az elmúlt négy évben a település jelentősen haladt. Sok közösségi gondot és problémát oldottak meg a tevékeny csoportok, a civilszervezetek, a különféle társulások jó együttműködésben az egyházzal és az iskolával, jó kalákások módjára, mosolygósan. Ebben a mandátumban a község két meghatározó politikai szervezete is az együttdolgozás lehetőségét választotta, így a település nyugodtan tudott fejlődni. Az elkövetkező időszak célja az kell legyen Gyergyócsomafalván, hogy a gazdasági életre összpontosítsanak, hogy az a valamivel több mint 200 üres ház teljen meg újra zsivajjal, élettel. Erre akkor van lehetőség, hogyha a község nagyszámú vállalkozója még jobban összedolgozik, ha mindenki teszi a dolgát a „mi magunk, saját erőből” elv mentén, és munkahelyeket hoznak létre, perspektívát nyújtanak a fiataloknak. Egy ilyen jó, dolgos évet kívánok 2016-ban, és bízom benne, hogy a község tisztségben lévő polgármestere vezetésével a választások után is jó hangulatú tanács fogja a község életét irányítani, ami még ha több politikai szervezet képviselőiből is fog állni, de munkájukat vidáman, mosolygósan végzik – mondta a falugyűlésen Borboly Csaba.

CsomafalvaFalugyules2016febr21_3

– Csomafalván látszik, hogy 2015 az együttműködések éve volt. Több olyan projektben működött együtt a megyei tanács a helyi önkormányzattal, amelyek a községnek előrelépést jelentenek. Például sikeresen zártunk egy olyan kalákának is nevezhető együttműködést, amit a megyei tanács, a helyi önkormányzat és egy vállalkozó valósított meg, de kihatással van az egész településre, a térségre. A sípálya fele vezető villamoshálózat kiépítéséről van szó. Ilyen együttműködések viszik előre Gyergyócsomafalvát, de az egész székely közösséget – fogalmazott Barti Tihamér.

CsomafalvaFalugyules2016febr21_4

Bende Sándor kifejtette: bebizonyosodott, hogy jó döntés volt ennek a községvezetésnek bizalmat szavazni. – Jó 8 évnek vagyunk a végén, és úgy kell gondolkozni, hogy további 8 évre bízzák meg a jelenlegi településvezetést – tette hozzá.

Fotók: Keresztes Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: