A lakók további türelmét kérik

Száraz időjárási körülményekre várnak az Arany János, Fogarasy Mihály és Cloşca utcákban

Még 2015-ben elkezdődött a teljeskörű útfelújítás az Arany János, Fogarasy Mihály és Cloşca utcákban. Az év utolsó hónapjaiban az esővíz-elvezetés vezetékei, valamint a töltésréteg lefektetése történt meg.

Jelen fázisban a törtkő réteg, majd az útszegély lerakása következik – ezt követően kerülhet sor a járda kiépítésére és az aszfaltréteg elterítésére.

IMG_2873

Minőségi útépítéshez a következő réteg elterítése előtt a már elterített és tömített ballasztnak ki kell száradnia 2-3 %-os nedvességtartalomig. Amennyiben ennél több nedvességtartalomnál ráterítik a törtkövet, a két réteg nem ad megfelelően kemény útalapot, hanem egymással összevegyül, képlékeny marad az aszfaltozás után is, sőt akár az alatta lévő vezetékek is megsérülhetnek.

Tudomásunk van róla, hogy az itt lakóknak sok bosszúságot okozott a hólé, majd a kiadós tavaszi esőzések következtében kialakult sárréteg. A városvezetésnek és a kivitelezőnek is együttes célja, hogy mielőbb felszámolja a jelenlegi állapotot; de fenntartjuk, hogy a rövid távú bosszúság „ára” megéri a hosszú távú minőségi munkát. Éppen ezért a lakók további türelmét kérjük.

IMG_2870

Remélhetőleg az elmúlt hetekben tapasztalt esőzéseket felváltja a tartós száraz, meleg idő és megfelelőképpen kiszárad a ballasztréteg. Amint a töltés eléri a megfelelő alacsony nedvességtartalmat, a kivitelező azonnal folytatja a korábban már elkezdett és az időjárás miatt abbahagyott törtkő-elterítést. Ez a réteg már kellemesebb járást enged majd.

A munkálatokat az önkormányzat megbízásából, az év elején a testület által jóváhagyott költségvetésből, a brassói Fincodrum cég végzi.

Kérem ossza meg ismerőseivel: