A lakossági „nyomásnak” van hatása

A Hargita megyei országutakat prioritásként kezelik a minisztériumban

„Ismét érdemes volt hozzánk fordulni! A lakossági észrevételek nyomán sikerült előmozdítani a Hargita megyén áthaladó országutak javításának ügyét, nagyobb figyelmet irányítani megyénkre. Az alábbi beszámolót ígérték tegnap Bukarestben mára, és íme, itt van. Értékelendő, hogy az országutak nyári karbantartására előirányzott pénz tekintetében országosan előkelő helyen állunk, és hogy hajlandók ezt növelni, további források függvényében” – írja május 11-i Facebook-bejegyzésében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki megosztotta az Országos Útügyi Vállalat által küldött, az országutak nyári karbantartásáról szóló beszámolót, amelyet tegnapi bukaresti tárgyalásán ígértek meg mára.

Mint arról beszámoltunk, Hargita megyével kivételt tettek, és nem a prioritást élvező E578-as európai út Tusnádfürdőtől Maroshévízig tartó szakasza javításának fogtak neki, hanem a 13A jelzésű, másodlagos prioritású országút Csíkszereda–Székelyudvarhely–Parajd közti szakaszán, Szentegyházán, és folytatják Korond és Parajd között, amely kapcsán számos rongálódásról érkezett panasz a megyei tanácshoz. A szerdai bukaresti találkozón a miniszter vállalta, hogy minden sürgős beavatkozást elvégeznek május folyamán. „Csodát nem ígérünk, de látszik: van értelme olyan ügyeket is felkarolni, amelyek nem tartoznak a megyei tanács hatáskörébe” – fogalmaz bejegyzésében a tanácselnök.

Borboly Csaba a megyei tanács képviselő-testületének meghatalmazásával utazott május 10-én Bukarestbe, az erről szóló elvi határozatot az április 27-i tanácsülésen fogadták el. Ez felkérést tartalmazott a közlekedési miniszterhez, hogy szánjon forrást az országutak Hargita megyei szakaszainak javítására, mivel jelentős számú lakossági panasz érkezett a megyeelnökhöz. Az elöljáró a közösségi oldalán ennek kapcsán konzultációt indított.

A témáról szóló korábbi hírünk ITT olvasható.

Kérem ossza meg ismerőseivel: