A Les Nuages zenekar Gyergyószentmiklóson

Február 12-én, kedden 19 órakor a művelődési ház színháztermében

A következő komolyzenei koncert időpontja 2019. február 12., 19 óra, helyszíne a gyergyószentmiklósi művelődési ház színházterme.

A zenekar neve a francia nyelvből ered, jelentése: a felhők. A névválasztás a zene világából ihletődött, lévén a „Felhők” az egyik legismertebb műve Django Reinhardt zeneszerzőnek.

„Úgy tartják, egyedi, sajátos hangzású kolozsvári zenekar vagyunk, köszönhetően annak, hogy újszerűen ötvözzük a húros és az ütős hangszereket, illetve az éneket. A dzsessztől a popig és a pop-rockig, a filmzenétől a népzenéig igyekszünk mindet megőrizni természetes, egyszerű formájában mégis hozzátenni egy kevés eleganciát és méltóságot a klasszikus zenéből. 2011-ben jelentünk meg, a Bigg Dimm A’ Banddel való együttműködést követően, amikor a banda úgy döntött, szeretnének egy felállást klasszikus vonósnégyessel. A zenekar idővel gyarapodott, kialakítottuk saját hangzásvilágunkat, az évek során megkerestük azokat a személyeket, akikkel egy szilárd csapatot alkothatunk. Mindig elsődleges szempont volt a zenei, művészeti fejlődés a különböző változtatások ellenére, ez segített abban, hogy kialakítsunk egy sajátos stílust, egy olyan zenei nyelvezetet, amelyet jól fogad a közönség” – vall magáról a zenekar.

Jelenleg öt tehetséges és lelkes fiatal személyből áll a zenekar:

Andrada Codorean – hegedű és ének,
Roxana Tuță – hegedű,
Bianca Comșa – brácsa,
Adela Moldovan – cselló,
Ferencz Áron – ütőhangszerek.

 

Jegyek ára: felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 12 lej.

Jegyek és bérletek a művelődési ház előcsarnokában található jegypénztárban válthatók munkanapokon 15 órától 19 óráig, valamint az előadás előtt fél órával vagy a 0742.215.503-as telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: