A Magyar Jégkorong Szövetségnél tárgyalt Barti Tihamér

A székelyföldi jégkorong csapatok támogatása közös érdek

Kovács Zoltánnal, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkárával találkozott május 2-án, szombaton Budapesten Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Mindenekelőtt örömét fejezte ki és gratulált a szövetségnek, hogy a magyar jégkorong-válogatott feljutott az A csoportba. A találkozón két fő témáról beszélgettek: kikérte a szakember véleményét, hogy milyen rolbát kellene vásárolni a gyergyószentmiklósi műjégpályának, ugyanakkor arról is tanácskoztak, hogy milyen támogatási rendszert lehetne kitalálni a székelyföldi jégkorongnak. Szó esett arról is, hogy a Tao (társasági adó) vagy más magyarországi támogatási formán keresztül segíteni lehetne a székelyföldi csapatokat.

– A magyarországi edzők és játékosok közül sokan székelyföldiek, ebből is látszik, hogy a magyarországi jégkorong, a székelyföldi jégkorongból kap erősítést – fogalmazott Barti Tihamér alelnök.

MJSZ_Barti_kisujsag_cover

Az MJSZ titkárával folytatott megbeszélésen az alelnök ismertette Hargita Megye Tanácsa sporttevékenységeket támogató programját is. A Hargita megyében bejegyzett, Hargita megye területén sporttevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportklubok igényelhetik a finanszírozást. A vissza nem térítendő támogatás a versenysport népszerűsítését és a tömegsportot is segíti. A 2015-ös évre előirányzott keretösszeg: 350 000 lej.

A pályázat Hargita megye sportstratégiájának 4.3-as intézkedése alapján valósul meg, amely az élsport, a tömegsport és az iskolai sport fejlesztésére vonatkozik. A stratégia Hargita Megye Tanácsának honlapján tanulmányozható.

Kérem ossza meg ismerőseivel: