A Magyar Kultúra Napja Gyergyószentmiklóson

Fellép a budapesti Góbé zenekar

A Magyar Kultúra Napját a 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ ennek tiszteletére koncertet szervez. Január 22-én, hétfőn este hét órától a művelődési ház színháztermében ismételten köszönthetjük a budapesti Góbé zenekart. A 2016-es Szent Miklós Napokon ugyanis már bizonyítottak a fiúk.

A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználják a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és a fesztiválokon. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában. Két lemez dokumentálja mindazt az elképzelést, amit a zenekar tagjai a műfaj népszerűsítésének céljából elképzeltek.


gobe_zenekarA zenekar tagjai:

Rigó Márton – hegedű, vokál
Vizeli Máté – brácsa, brácsa, hegedű, koboz, gitár
Egervári Mátyás – cimbalom, dudák, brácstambura, tekerő, gardon, dob
Csasznyi Imre – basszprímtambura, ének, brácsa
Tímár Márton – nagybőgő


A koncertre a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. Helyfoglalás a 0266/361.992-es vagy a 0787/755.294-es telefonszámon.


Ízelítő:

Kérem ossza meg ismerőseivel: