A megszokottnál enyhébb lesz az idő november 11-e és 24-e között

Csak kis mennyiségű csapadékra kell számítani

A megszokottnál magasabb hőmérsékleti értékek várhatók az elkövetkező két két hétben, november 11. és 24. között, néhol akár a 20 Celsius-fokot is elérhetik a csúcshőmérsékletek, és csak kis mennyiségű csapadékra kell számítani, mutat rá az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzésében.

Erdélyben november 12-étől kezdődően majdnem az egész periódusban az ilyenkor megszokottnál sokkal melegebb időre számíthatunk, 13 és 18 Celsius-fok között alakul az átlagos nappali csúcshőmérséklet, éjszaka pedig sokkal enyhébb lesz az idő, mint az évnek ebben a szakában általában, 4 és 10 fok közötti minimumokra kell számítani. Ez alól csak november 12-ének hajnala képez kivételt, amikor a régió keleti részében 0 fok alá süllyed a hőmérséklet. November 21-e után enyhe lehűlés várható, de még így is enyhébb lesz az idő a megszokottnál. Elszórt esőzések 13-a körül és 20-a után várhatók.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban november 12. és 21. között szintén melegebb lesz a megszokottnál: a nappali csúcshőmérsékletek 13 és 20 Celsius-fok között alakulnak, és éjszaka is csak 5-14 fokig hűl le a levegő. Az egyedüli hidegebb éjszaka a november 11-éről 12-ére virradó lesz. Enyhébb lehűlés november 22-e után várható, de akkor is melegebb lesz, mint ilyenkor általában. Csapadékra nagyobb valószínűséggel november 12-13-án és 19-e után kell számítani.

A hegyvidéken is sokkal enyhébb lesz az idő a jelzett periódus nagy részében: az átlagos nappali hőértékek 5-10 Celsius-fok körül alakulnak és éjszaka sem esnek 0 fok alá, nagyrészt 1 és 6 fok között lesznek. Kivételt a november 12-ei reggel képez, amikor 1.800 méter fölött fagypont alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála. November 21-e után enyhe lehűlés várható, de még így is magasabbak lesznek a hőértékek a sokéves átlagnál. Csapadékra 13-14-én, illetve 20-a után lehet számítani.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: