A megszokottnál melegebb idő várható a következő két hétben

Több csapadékos napra kell számítani

Az időjárás továbbra is melegebb lesz a sokéves átlagnál, de az egész országban több csapadékos napra kell számítani a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 21-e és március 6-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben hétfőn még átlagban 11 Celsius-fokos nappali csúcsértékek lesznek, de a hét közepére már 5 fokos maximumokat fognak mérni. Ezt követően 5 és 11 fok között változnak a csúcsértékek, a legmelegebb február 25-én és 26-án, valamint március 4-én, 5-én és 6-án lesz. Az éjszakai minimumok nagyrészt 0 fok alatt alakulnak, a leghidegebb éjszakákon – február 25-én, illetve március 1-je és 3-a között – mínusz 7 fok körül alakul a hőmérséklet. Csapadékra február 21-én, 23-án, 26-án és 27-én, illetve március 4-5-én is számítani lehet.

A Bánságban és a Körös-vidéken melegebb lesz a február végén megszokottnál, kivéve 23-át, amikor egy hideghullám miatt a korábbi 12-14 fokról 5-6 fokra csökkenek a hőmérsékleti értékek. Ezt követően a nappali csúcsértékek 7 és 13 fok között ingadoznak a jelzett időszak végéig, a legmelegebb február 25-én, illetve március 5-én lesz. Az éjszakai minimumok értéke mínusz 4 és 3 fok között fog váltakozni, a leghidegebb február 23-a és 26-a között, illetve február 28-a és március 4-e között lesz. Jelentősebb mennyiségű csapadékra február 21, 23 és 27-én, illetve március 5-én lesz kilátás, de futó, korlátozott kiterjedésű esőzésekre naponta lehet számítani.

Máramarosban a nappali csúcsértékek 4 és 11 fok között fognak váltakozni, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek február 23-24-én, 27-én, illetve március elsején várhatók. Éjszaka nagyrészt fagypont alatti hőmérsékleti értékek lesznek, a legalacsonyabb minimum mínusz 5, a legmagasabb 1 fok lesz. Jelentősebb területeket érintő csapadékra nagyobb valószínűséggel február 21, 23, 26-án és március 5-én lehet számítani.

A hegyvidéken a hőmérséklet a sokéves átlagnál magasabb lesz az időszak első napján és az utolsó napokon, amikor 4 fok körül alakulnak. A többi napon fagypont alatti, 4 és 0 fok közötti hőmérsékleti értékek várhatók. Az éjszakák többnyire fagyosak lesznek, mínusz 8 és mínusz 4 fok közötti értékekkel. Majdnem minden nap várható csapadék, jelentősebb mennyiségben február 21, 22, 26 és 27-én, valamint március 5-én.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: