A megszokottnál melegebb lesz az elkövetkező időszakban

Csapadékra 16-a körül és 21-e után kell inkább számítani

A megszokottnál jóval melegebb időre kell számítani a régiók többségében az elkövetkező két hétben, december 16-án és 21-e után pedig nagyobb valószínűséggel várható csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 14-e és 27-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a két hét alatt nem lesz számottevő hőmérséklet-ingadozás, a nappali csúcshőmérsékletek átlaga 4-6 Celsius-fok körül alakul, a jelzett időszak végén pedig 2 fokig csökken. Az éjszakai hőmérsékletek a negatív skálán fognak mozogni, mínusz 3-mínusz 2 fok körül, csak az első két éjszakán ugrik fagypont fölé (1-2 Celsius-fok) a hőmérséklet. Csapadékra 16-a körül és 21-e után kell inkább számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén 16-ától kezdődően az időszakhoz képest meleg időre lehet számítani, 6-8 Celsius-fokos nappali átlaghőmérsékletekkel. A két hetes időszak vége felé enyhe lehűlés várható, amely nyomán 4-5 fokos nappali csúcshőmérsékletek valószínűek. Az éjszakai hőmérsékletek nem mutatnak nagy ingadozást, egy-két fokkal 0 fok alatt vagy fölött lesznek. December 16-án kisebb mennyiségű csapadékra van kilátás, 21-e után pedig jelentősebb esőzés is valószínűsíthető.

Máramarosban a jelzett időszak elején és végén viszonylag meleg idő várható, 4 Celsius-fokos nappali átlaghőmérséklettel, december 16-a és 21-e között azonban még jobban felmelegszik, elérve a 6-7 fokos maximumot. Az éjszakai hőmérsékletek mínusz 2 és 2 fok között alakulnak. Ebben a régióban is december 21-e után kell számottevő csapadékra számítani, valamint enyhébb esőzésre 16-a körül.

A hegyvidéken az első héten melegebb lesz az ebben az időszakban megszokottnál, 1 és 4 Celsius-fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, az éjszakai minimumok pedig mínusz 4 és 2 fok körül. A második héten fokozatos lehűlés következik be, nappal mínusz 2 és 0 fok körüli, éjszaka mínusz 6 és mínusz 4 Celsius-fok körüli hőmérsékletek lesznek. Kisebb mennyiségű csapadék december 21-e és 27-e között valószínű.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: