A megyeelnök Gyergyó térségében töltötte a szerdai munkanapot

Részt vett Marosfőn a Diákönkormányzati Gyorstalpalón


Lépéselőnyben a diákvezetők

Jelentős tudást és tapasztalatot nyújt a középiskolai tevékenység

Ma már felér egy egyetemi diplomával a középiskolás diákvezetői és a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségében (Makosz) végzett tevékenység, mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 26-án Marosfőn a Makosz-tag Hargita Megyei Magyar Diáktanács (Hadit) által szervezett Diákönkormányzati Gyorstalpalón.

Marosfo_2017apr26_2A megyeelnök Gyergyó térségében töltötte az április 26-i munkanapot, így került sor arra, hogy részt vegyen Marosfőn a középiskolás diákok rendezvényén. Borboly Csaba hetente egy napot a zónára szán, ahogy tette azt az elmúlt kilenc évbe is. Gyergyó térségében az elmúlt időszakban is több egyeztetésre került sor, ezeknek köszönhető például, hogy a megyei tanács és a helyi önkormányzat közösen vállalkozói inkubátorházat létesít Gyergyószentmiklóson, amely a térség vállalkozóinak tevékenységét fogja segíteni, hasonlóan a székelyudvarhelyi inkubátorházhoz. Ehhez megvan a megfelelő helyszín és épület, amit április 26-án is megtekintett Borboly Csaba. 

Marosfőn Borboly Csaba elmondta a fiataloknak, hogy nagyon fontos a mandátum, hiszen igazából ez képezi a diákvezetői tevékenységet. Gratulált azoknak, akik mandátumot vállalnak társaik érdekében, hisz érdekérvényesítés nélkül nincs közösségszervezés, fogalmazott a megyeelnök. A sajátos diákérdekek felmutatása, az érdekképviselet, illetve a különböző önszervező tevékenységek folytatása két úton is segít, egyrészt fontos a közösségnek, másrészt a diákvezető számára, az itt szerzett tudásnak és tapasztalatnak köszönhetően, ez egy második egyetem, fejtette ki Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Kérem ossza meg ismerőseivel: