A meteorológusok szerint kellemes idő várható

Az előrejelzés április 3-tól április 16-ig érvényes

A meteorológusok szerint kellemes idő várható, a hőmérsékleti értékek a sokéves átlagnak megfelelően alakulnak, csapadékra leginkább ennek a hétnek a második felében, valamint a jövő hét közepén lehet számítani – tájékoztat az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM). Az előrejelzés április 3-tól április 16-ig érvényes.

A meteorológusok szerint Bánságban e hét második felében jelentősen visszaesik a hőmérséklet, majd 9-e után ismét melegebb lesz. Az időszak második felében a nappali hőmérsékleti értékek elérik a 20-22 Celsius fokot.

Erdélyben, a periódus elején szintén visszaesik a hőmérséklet, a hőmérő higanyszála nem emelkedik 16 Celsius-fok fölé. Április 9-e után itt is felmelegedés várható, 20 Celsius-fokos maximális hőmérséklettel. Esőre leginkább 5-e és 7-e, illetve 12-e és 14-e között kell számítani.

Máramarosban is hasonlóan alakul az időjárás, egy átmeneti lehűlést követően, 9-e után 20 Celsius-fokos hőmérsékleti értékek várhatóak a legmelegebb déli órákban. Esőre 5-e és 6-a, illetve 12-e és 14-e között kell számítani.

A prognózisokat a readingi (Anglia) középtávú előjelzési központ állítja össze, magvalósulási arányuk 60 százalék.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: