A MOL Románia 12-dik alkalommal hirdette meg a Gyermekgyógyító programot

Az online pályázatok beküldési határideje 2020. december 2.


A MOL Románia 400.000 lejjel támogatja a fogyatékkal élő vagy krónikus beteg gyermekeket segítő emocionális terápiákat és pszichoszociális beavatkozásokat

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Gyermekgyógyító Program 12. kiírását. A programban olyan civil szervezetek pályázhatnak, amelyek krónikus betegségekben szenvedő vagy sajátos igényű gyermekek részére biztosítanak emocionális terápiás foglalkozásokat vagy pszichoszociális beavatkozásokat.

A program támogatási alapja 400.000 lej, egy civil szervezet legtöbb 25.000 lej támogatásban részesülhet. A pályázatokat online lehet benyújtani 2020. december 2-ig.

Az új kiírás online meghirdetésén az előző évben nyertes egyesületek ismertették a 2019. december és 2020. október között megvalósított pályázatok eredményeit. A szakemberek megosztották az év folyamán szerzett tapasztalataikat; a bemutatókban kitértek a járványügyi helyzet miatt bevezetett korlátozások tevékenységükre gyakorolt hatásaira, a pályázatokban eszközölt változtatásokra, valamint a munkájukban alkalmazott sajátos megoldásokra.

A 2019-ben támogatott tizennyolc egyesület közül hétnek sikerült befejeznie pályázatát, másik hét pedig a megvalósítás különböző szakaszaiban tart, módszereiket és eszközeiket a korlátozások szabta keretekhez igazítják, illetve az új helyzettel összeillő lehetőségek felkutatásán dolgoznak. Két terápiás tábor megrendezését elhalasztották, másik két pályázatot pedig átszerveznek. Az elmúlt tizenegy hónap folyamán a befejezett és a folyamatban levő pályázatok keretében több mint ötszáz sajátos igényű gyermek részesült művészetterápiás foglalkozásokban – zeneterápia és asszisztív technológiákkal alkalmazott zeneterápia, Phronetic művészetterápia, kombinált művészetterápia (rajz, festészet, modellezés, kollázs), tánc, mozgás és szerepjátékok; állatasszisztált terápiákban; emocionális terápiákban – színjátszás és álarckészítés, meseterápia.

„Az év elején kirobbant járvány példátlan helyzetet teremtett és rendkívüli kihívások elé állított mindannyiunkat. Megnehezítette az amúgy is nehézségekkel küszködő, krónikus betegségekben szenvedő és fogyatékkal élő gyermekek és családjaik mindennapjait is. Az érdekükben alkalmazott eljárások megfelelő újragondolására volt szükség, a programban támogatott egyesületek munkatársai pedig szakszerűen válaszoltak erre a kihívásra, és hatékonyan alkalmazkodtak az új helyzethez. A MOL Románia továbbra is támogatja azokat a szervezeteket, amelyek munkájuk révén pozitív változásokat idéznek elő a gyermekek életében” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A MOL Gyermekgyógyító program támogatási alapja 400.000 lej, egy civil szervezet legtöbb 25.000 lej támogatást nyerhet előfinanszírozás formájában, amelyet 2021. február–augusztus között megvalósítandó pályázatra fordíthat. Az online pályázatok beküldési határideje 2020. december 2. A program előző tizenegy kiírása során a MOL Románia 3.642.000 lej értékben támogatta 209 nyertes pályázat megvalósítását, amelyben több mint 11.500 érintett gyermek részére szerveztek terápiás foglalkozásokat.

A járványügyi helyzet dacára a MOL Románia továbbra is a közösségek megbízható partnere marad és támogatja is a sérülékeny csoportok érdekében folytatott szociális felelősségvállalású programokat.

„A pályázati időszakban folyamatos tájékoztatást biztosítunk az érdeklődők számára, kérjük forduljanak hozzánk bizalommal. A sikeresen megvalósított pályázatokkal kapcsolatos információk, a jelenlegi kihívásokra adott újszerű válaszok és működő megoldások segíthetnek a pályázatok kigondolásában és megvalósításában egyaránt. A pályázatokat online kell benyújtani A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro), ahol egyéb szükséges információk is megtalálhatók – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A MOL Gyermekgyógyító Programot A Közösségért Alapítvány szervezi, az anyagi alapokat pedig a MOL Románia biztosítja. A program tájékoztatója elérhető a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon. Regisztrálni és pályázni a www.kozossegert.ro honlapon lehet.


A Közösségért Alapítvány sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: