A MOL Románia meghirdeti a Jogosítvány a jövőhöz Programot

A hajtási jogosítvány költségeinek fedezésére

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Jogosítvány a jövőhöz Programot, amely a hajtási jogosítvány költségeinek (sofőriskola és járulékos költségek) fedezését biztosítja hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő 25 fiatalnak, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz Program lebonyolításában négy partnerszervezet vesz részt: a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Fundația Principesa Margareta a României, Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület és a Salvați Copiii România. A program anyagi támogatást biztosít 17-25 éves fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, traktor, trolibusz és villamos gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez.

„Vannak olyan embertársaink, akik anyagi források nélkül indulnak az életben, és emiatt szakmai téren sem rendelkeznek túl sok lehetőséggel. Talán semmi sem bizonyítja jobban valaki rátermettségét, mint az, ha az illető az anyagi nehézségek dacára felemelkedik, és a szakmában jól teljesít. Mindez szembeötlő a hátrányos társadalmi helyzetű, vagy a szétesett családokból származó fiatalok esetében, akik nem rendelkeznek a szakmai felkészülés és továbbképzés lehetőségével. Ezért a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány négy másik civil szervezettel együttműködésben elindította a Jogosítvány a jövőhöz Programot. Egy gépjárművezetői engedély munkahelyet jelenthet, akár a jövőjét biztosíthatja egy fiatalnak és családjának. Úgy gondoljuk, segíthetünk néhány fiatalnak, hogy ne induljanak hátránnyal az életben és hisszük, hogy a megfelelő pillanatban érkező támogatásnak a hatása a későbbiekben megsokszorozódhat. Ez a program számunkra is egy új lépés, mivel ez az első kiírás és bízom benne, hogy közvetlen, pozitív hatása lesz a társadalomra, közösségekre, hiszen a saját és a partnerszervezetek tapasztalataira alapozzuk –” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

mol

Az első 25 kedvezményezettet a program szervezésében részt vevő öt civil szervezet választja ki. Az első kiírásban a támogatások összértéke 50.000 lej, melyet a MOL Románia biztosít.

„A programot négy másik civil szervezettel közösen szervezzük, amelyeknek több éves tapasztalata van a hátrányos helyzetű fiatalokkal való foglalkozásban. A program, melyet ma hirdetünk meg, a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány többi társadalmi felelősségvállalási programjához hasonlóan olyan társadalmi szükségletre válaszol, amelyre eddig nem kínálkozott megoldás. Jelen esetben egy veszélyeztetett társadalmi kategóriáról van szó, hátrányos helyzetű fiatalokról, akik nem rendelkeznek a szakmai továbbképzés lehetőségével. Úgy gondoljuk, hogy a hajtási engedély megszerzésével járó költségek fedezésével előnyhöz juttatjuk őket a munkaerőpiacon, ami számukra közép- és hosszútávon nagy jelentőséggel bír. Partnerszervezeteink a programot saját tevékenységi körükben népszerűsítik, ismertetik, és egyenként öt-öt kedvezményezettet fognak kiválasztani” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A MOL Jogosítvány a jövőhöz Program keretében a hátrányos anyagi körülmények között élő, 17-25 éves román állampolgárok igényelhetik a gépjárművezetői engedély megszerzésével járó költségek fedezését B, C, D kategóriájú gépjárművekre, traktorra, trolibuszra és villamosra. Pályázni a következő partnerszervezetek egyikénél lehet: A Közösségért Alapítvány, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Fundația Principesa Margareta a României, Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület, Salvați Copiii România. A programmal és a beiratkozással kapcsolatos bővebb információk a fenti szervezetek honlapjain találhatók. Egy pályázó egyetlen szervezetnél jelentkezhet.

Pályázási határidő: 2016. január 19.

banner-jogositvany_hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: