A műjégpálya készen áll

Döntős lehet a Progym!

A gyergyószentmiklósi önkormányzat tulajdonában levő Városi Sport Klub (VSK) Gyergyó sportszervezet ügyvezetője, Siklódi Piroska és a Progym Sport Klub elnöke, Kopacz Zoltán tartott sajtótájékoztatót a december 17-én kezdődő Románia-kupa jégkorongtorna kapcsán.

Siklódi Piroska beszámolt azokról beruházásokról és javításokról, amelyek a 2015-ös évben történtek a jégpályán. Ezekre a munkálatokra a hatóságok sokkal szigorúbb törvényértelmezése miatt is szükség volt. A biztonsági intézkedések megkövetelik például, hogy csak annyi ember vehet részt a meccseken, ahány ülőhely van a jégcsarnokban. A nézők mérkőzések előtti motozása miatt pedig beléptető kapukat vártak el a rendfenntartók. Az egyéb szükséges munkálatok mellett ezeknek az igényeknek és elvárásoknak is eleget tett a jégpálya fenntartója, a VSK.

IMG_0335

Hargita Megyei Tanácsa és Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város közös beruházásaként a megújult hűtőberendezés és a pályát övező új palánkrendszer átadására került sor ez év februárjában.

További beruházások városi költségvetésből:

– A hatályban lévő biztonsági elvárásoknak megfelelően augusztusban lecserélték a pálya bejárati ajtóit.
– Szeptember folyamán 837 új széket szereltek fel a jégcsarnokban, ezzel 1480-ra bővült az ülőhelyek száma.
– Novemberben új hangosítási rendszert sikerült beszerezni és felszerelni, így hosszú évek után ismét saját hangtechnikája van a műjégpályának.

A javításokat illetően, melyeket ugyancsak a város segítségével eszközöltek, az ügyvezető elmondta, hogy a munkálatok zömét a pálya alkalmazottai végezték el, így próbálták a legolcsóbban megúszni a kiadásokat, és minél kevesebb pénzből minél többet megvalósítani.

IMG_0326

Javítások önkormányzati támogatással:

– A jégpálya belső oldalfalainak lemeszelése.
– A sportbázist elhatároló kerítés felszerelése, valamint a bejárati kapu kicserélése.
– Két forgó beléptető kapu felszerelése a pálya főbejáratánál.
– Női mellékhelység elkülönítése, a mellékhelységek feljavítása a nézők számára.
– A Románia-kupa jégkorongtorna megrendezéséhez és lebonyolításához szüksége munkálatok részeként a 6. öltöző felújítása, ellátása zuhanyozóval és mellékhelységgel.
– A 4. öltöző bebútorozása és teljes felújítása.
– A folyosók, öltözők kimeszelése és fertőtlenítése, valamint a szükséges bútorcserék és -javítások elvégzése.

IMG_0327 IMG_0330

(A VSK utólagos közleménye szerint december 10-én, csütörtökön megérkezett Csíkszeredából az a tartalékrolba, amit a fennakadások elkerülése végett biztosítanak a Románia-kupa jégkorongtorna idejére.)

Kopacz Zoltán elnök elsősorban leszögezte, hogy a jégkorongcsapat a városé, a Román-kupa jégkorongtorna szervezési joga pedig a Progymé, s reményei szerint a VSK-val közösen egy minőségi sportrendezvényt tudnak biztosítani a nézők számára. Nagy dolog ez, ám egyáltalán nem kicsi feladat, de ragaszkodtak a kupa megszervezéséhez, hiszen a Berger-táblázat szerint egy jó csoportbeosztásba kerülhetett a Progym, s egy sikeres Bukaresti Steaua elleni győzelem esetén Románia-kupa döntőt játszhat a csapat – mondta Kopacz Zoltán. Aztán kifejtette, azért is helyénvaló a sajtótájékoztató, hogy időben értesüljenek a szurkolók az eseményről. „Az a kérésem van mindenki felé, hogy csak pozitívan vegyük ezt az eseményt, ez egy nagy lehetőség, és ha összefogunk, úgy szurkolók, csapat, vezetés, szervezés, mindenki, akkor megadhassuk az esélyét annak, hogy történelmet írjunk” – nyilatkozta az ügyvezető elnök.

IMG_0325

Kiemelte, hogy egy ilyen kis közösségnek, mint Gyergyó, Gyergyói-medence, egy A csoportos csapatot fenntartani mindig nagy feladat, nagy kihívás volt, és ez nem lesz másképp ezután sem. Ezért nagy dolog, hogy egyáltalán még létezik ez a csapat, hiszen megnézve a játékoskeretet, leszámítva azt az öt idegenlégióst (más csapatoknál akár 10, 12 is van), és még egy-két megszakítás nélkül játszó játékost, a többi mind-mind visszahívott játékosként szerepel, s mégis ettől a csapattól vár mindenki nagy eredményeket. A klubelnök a sok nehézség ellenére is optimistán nyilatkozott, és bízva a játékosokban, reményét fejezte ki, hogy döntőt játszhat a Progym. Ehhez persze elengedhetetlenül szükség van, arra, hogy a szurkolók, a jégkorongkedvelők minél nagyobb számban bíztassák a csapatot, főleg a december 19-i, Steaua elleni mérkőzésen, majd ha siker koronázza az összecsapást, akkor a döntőben is. Az is szép eredmény, ha a harmadik helyért játszik a csapat, de nagy lehetőség van a döntőbe kerülni, erre mindenképpen figyelni kell – emelte ki Kopacz Zoltán.


A Románia-kupa programja:

December 17., csütörtök:
15 óra: Sportul Studenţesc – Bukaresti Steaua
19 óra: HSC Csíkszereda – Galaci Dunărea

December 18., péntek:
15 óra: Gyergyószentmiklósi Progym – Sportul Studenţesc
19 óra: Brassói Corona – HSC Csíkszereda

December 19., szombat:
15 óra: Galaci Dunărea – Brassói Corona
19 óra: Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua

December 20., vasárnap:
15 óra: bronzmeccs
19 óra: kupadöntő

A mérkőzésekre a kezdés előtt egy héttel, csütörtökön kezdik a jegyárusítást.
A várhatóan nagy érdeklődés miatt Gyergyószentmiklóson több helyszínen, de Brassóban és Csíkszeredában is árusítanak majd jegyeket.

A csoportmeccseken egy mérkőzésre felnőtteknek 10 lej, 18 év alattiaknak és nyugdíjasoknak 7 lej lesz a belépő.
A bronzmeccsre és a kupadöntőre 15, illetve 10 lejes jegyeket fognak árusítani. 14 év alatti gyermekeknek ingyenes lesz a belépés.

Ugyanakkor a kupa-tornára bérletet is lehet váltani, az 50 lejes bérlet mind a nyolc meccsre érvényes lesz.

romania_kupa_hoki

Kérem ossza meg ismerőseivel: