A múltba vezető Árpád-vonal

Az Országjárók-Világjárók előadás-sorozat keretében.

Az Erdélyi Lovas Egyesület (az erdelyilovas.ro szakportált üzemeltető non-profit szervezete) idén egy lovazással, lótartással és lovas történelemmel kapcsolatos előadás-sorozatot indít útjára. Az év első ilyen eseménye, amelyre a szervezők tisztelettel és szeretettel meghívnak minden érdeklődőt, A múltba vezető Árpád-vonal című előadás.

2014 őszén, három lovas, két héten át, embert és lovat próbáló úton, Priszlopig eljutva igyekezett megtalálni a Magyar Királyi Honvédség egykori védvonalát. A II. világháborúra emlékező lovas zarándoklat tapasztalatairól, élményeiről mesél Kincses Kálmán református lelkipásztor, a túra egyik résztvevője.

Az előadást négy helyszínen mutatják be: március 19-én Székelykeresztúron, március 26-án Székelyudvarhelyen, és április 30-án Sepsiszentgyörgyön várják az érdeklődőket. Gyergyószentmiklóson, az Országjárók-Világjárók előadás-sorozat keretében április 16-án, csütörtökön 19 órától várjuk az érdeklődőket a Művelődési Ház Bocsárdi Angi Gabriella stúdiótermébe.

Ezúttal nemcsak a lovasokhoz szólnak, hiszen történelmi szempontból is, illetve élménybeszámolóként is érdekesnek ígérkezik a zarándoklatot bemutató képes előadás.

Kérem ossza meg ismerőseivel: