A negyedik adományszállítmány is célba ért

Folytatódik az adománygyűjtés a gyűjtőpontokon

Lassan egy hónapja tart az orosz-ukrán háború, a fegyveres konfliktus kitörésekor óriási szolidaritásról tett bizonyosságot Hargita megye. Magánszemélyek, vállalkozások, civil valamint állami szervezetek is fontos szerepet vállaltak a menekültek és a háborús övezetben maradottak támogatásában.

Hargita Megye Tanácsának szervezésében zajló adománygyűjtés felülmúlta a várakozásokat.

Március 22-én, kedden, a negyedik szállítmány indult útnak a csíkszeredai megyeházáról, tartós élelmiszereket juttatva el Szatmárnémetibe, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat raktárközpontjába.

Itt rendszerezik az adományokat és állandó kapcsolatban vannak az Ukrajnában működő Szeretetszolgálattal, így tudják az adományokat megfelelően előkészítve, konkrét lista alapján küldeni.

Az első szállítmányt elsőként, személyesen vitte át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a megyei tanács munkatársai a kárpátaljai Beregszászra. Ezt követően még két alkalommal, március 7-én illetve március 9-én szállították el az alkalmazottak Szatmárnémetibe, a Máltai Szeretetszolgálathoz.

Folytatjuk az adománygyűjtést gyűjtőpontjainkon. Csíkszeredában a megyeháza Sapientia felöli garázsánál a nap 24 órájában. Hétköznapokon 8 és 15 órák között a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság központjaiban: Székelykeresztúron a Kossuth Lajos negyed E5/1 cím alatt, Gyergyószentmiklóson a Fogarassy Mihály utca 4. szám alatt, Maroshévízen pedig a Victor Babeș utca 8. szám alatt. Székelyudvarhelyen a vállalkozói inkubátorházban, II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám alatt, valamint Gyergyótölgyesen a pszichiátriai kórházban (Gyergyótölgyes 342. szám).

Beregszász és Ungvár képviselői jelezték, hogy további tartós élelmiszerre van legfőképp szükségük.


Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Kérem ossza meg ismerőseivel: