A Nemzeti Összetartozás Napja Gyergyószentmiklóson

Június 4-én emlékünnepséget tartanak Gyergyószentmiklóson a trianoni békediktátum aláírásának 101 éves évfordulóján.

Nemzeti összetartozás napja
Gyergyószentmiklós

2021. június 4.

17:30 Megszólalnak történelmi egyházaink templomainak harangjai
18:00 Megemlékezés, Szent Miklós templom
19:00 Szentmise, Szent Miklós templom

2021. június 5.

17:00 A MÁV Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttesének koncertje, református templom


A nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett megemlékezésen, a Szent Miklós templomban fellép a Camerata kórus, 2021. június 4-én, 18:00 órától.
A székelyudvarhelyi Camerata Kórust 1985-ben alapította Orosz Pál József zenetanár, karnagy a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceumban. Bár a kórustagok és a karnagy is mindent megtett a fennmaradás érdekében, a kórus mégis megszűnt, amikor az udvarhelyi tanítóképző a rendszer követelményeinek hatására a középiskolai oktatásból átváltott főiskolai és középiskolai oktatássá. 6 éve alakult újra a 30 éves születésnapjára, azóta a kórustagok havonta egyszer találkoznak, mivel Erdély több településéről gyűlnek össze, mint Brassó, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Csík és Gyergyó környéke. A koronavírus miatt ezt a havi egy találkozót is mellőzniük kellett, ennek ellenére mindent megtettek annak érdekében, hogy együtt énekelhessenek. A legutóbbi minősítő hangversenyen gálakórus minősítéssel díjazták a kórust.


A nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett megemlékezésen, a Szent Miklós templomban fellépnek a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola tanulói: Mayer Franciska, ifj. Mayer Róbert, Bernád Boldizsár és Simon András.


Mindenkit várunk szeretettel!


Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Kérem ossza meg ismerőseivel: