A pályázatok elszámolási módszeréről tájékoztattak

Fontos a határidők betartása!

Az elszámolás folyamatáról és az ehhez szükséges dokumentumokról tartottak tájékoztatót július 13-án a megyei tanács illetékes munkatársai azon egyesületeknek, amelyek támogatást nyertek az intézmény sportprogramján. Felhívták a figyelmet, hogy minden egyesület köteles benyújtani az elszámoláshoz szükséges iratokat az utolsó esemény lebonyolítása után legkésőbb harminc napon belül a megyei tanács iktatójába, illetve az intézmény területi irodáiba is megtehetik ezt, oda viszont néhány nappal hamarabb.

Hargita Megye Tanácsa programokért felelős vezérigazgatója, Zonda Erika arra kérte a jelenlévőket, hogy figyeljenek a határidők betartására, mert az intézménynek szintén harminc nap áll a rendelkezésére a támogatások utalására. Elmondta, az elszámoláshoz az érintetteknek készíteniük kell tevékenységi beszámolót, amelybe belefoglalják, hogy megvalósult-e az esemény, elértek-e a kitűzött célt, hogyan népszerűsítették a programot, illetve a pályázat kivitelezése révén milyen eredményeket értek el. Továbbá szükség van pénzügyi beszámolóra is, amely az előrelátott költségek mellett tartalmazza a megvalósult kiadásokat, mindezt részletesen számla szerint felvezetve lebontva, hogy mit önrészből, és mit a megyei tanács támogatásából szeretnének kifizetni. Ezenkívül kitértek arra is, hogy milyen típusú költségeknél, például üzemanyag, szállás, felszerelés, díjazási eszközök milyen dokumentumok szükségesek az elszámoláshoz. A sikeresen pályázó egyesületeknek korábban is tartottak tájékoztatót, akkor az elektronikus közbeszerzési rendszer (SEAP) használata témába.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke elmondta a résztvevőknek, hogy az elkövetkezendő napokban megbeszélést tartanak minden pályázóval, azoknak is, akik ezzel az alkalommal nem nyertek támogatást. Az utóbbiakkal megbeszélik, hogy a pályázáshoz szükséges iratok összeállítása során milyen hibákat követtek el, hogy a következőben ez ne fordulhasson elő és sikeresen pályázhassanak. Azokkal pedig, akik támogatást kaptak megbeszélik az elszámolás folyamatát. Az alelnök felhívta a pályázók figyelmét a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ oldalra, ahol megtalálják a pályázat megvalósításához és elszámolásához szükséges információkat.

A megyei tanács munkatársai folytatják az elszámolási módszertanról szóló tájékoztatókat, holnap a kulturális programra pályázó egyesületek kérdéseire válaszolnak, ezt követően pedig azon egyesületek képviselőivel beszélgetnek, akik a tűzoltó, ifjúsági, család, turisztikai kiíráson kértek támogatást.

Kérem ossza meg ismerőseivel: