A replika jogán!

Siklódi Piroska, a VSK Gyergyó vezetőjének válasza

     Az utóbbi időszakban ért lejáratási kampány, az elvtelen és alaptalan támadások sora késztetett arra, hogy elsősorban jogorvoslásért folyamodjak, és nem utolsó sorban ismertessem az én álláspontomat is minden direkt, illetve indirekt módon érintett személlyel.

   Elsősorban is úgy tartanám etikusnak és „sportszerűnek”, hogy bárki, aki véleményt nyilvánít, és esetleg „tücsköt, bogarat” rám hord, illene, hogy dokumentálódjon, alátámasztva állításait, hogy esetleg ne kerüljön utólag olyan helyzetbe, hogy magyaráznia kelljen „bizonyítványát”.

   Ezt a dolgot mellőzték teljes egészében a személyemet folyamatosan támadó, illetve rágalmazó személyek.

   Mindenekelőtt tudatni szeretném mindenkivel, hogy a „VSK Gyergyó” menedzseri állását, versenyvizsgával szereztem meg, és nem azért, mert valakinek voltam, esetleg vagyok a valakije, ahogyan ezt egyesek terjesztik a közvélemény felé. Azt a tényt is szem előtt kellene tartani, miszerint a jégpálya felújítási, illetve világítási berendezésének munkálatai, már a beiktatásom előtt befejeződtek!! Nem én voltam az a személy, aki a versenytárgyalásokat meghirdette, kiválasztotta a kivitelezőt, és aláírta a szerződést a munkálat kivitelezésére.

   Ezek után rajtam számon kérni az elvégzett munka minőségének nem megfelelő mivoltát, több mint aberráció.

  Gondolom, köztudott dolog, hogy a szavatossági idő alatt bármilyen javítási munkálatot csakis a kivitelező végezheti, ellenkező esetben, mentesül minden jogi felelőség alól. Ezennel megfejtődik a rejtély, és választ kapnak mindazok, akik megkérdőjelezik, hogy miért kell, akár Bukarestből szakembert hívni a meghibásodások kijavítása érdekében.

   Az ülőhelyekkel kapcsolatosan, még a vak is észreveszi a változást, hacsak nem elfogult és rosszindulatú, hogy rövid időn belül az 500 ülőhelyet sikerült „feltornásznom” csekélyke 1480 ülőhelyre, amely nem kis bevételt hoz a város és a Progym pénztárába, és majdnem háromszor annyi személynek nyújt lehetőséget a sportesemények követésére.

   A sokat blamált székek pedig (amelyeken ülni, és nem állni, meg ugrándozni kellene), a gyártó által kiadott szavatosság szerint -30, illetve plusz 40 Celsius fokra vannak gyártva, tehát teljesen alaptalan az az állítás, miszerint nem ennek az éghajlati körülményeknek megfelelőek.

   Egy másik sarkalatos kérdés egyesek számára, a pótolhatatlan szakember,  Zöld Albert, illetve Zöld Miklós elbocsájtása. Határozottan kijelentem, hogy én senkit nem bocsájtottam el állásából (főleg, hogy országos szinten a gyergyói jégpálya, az amely a legkevesebb személyzettel dolgozik)!

siklodi siklodi1

   Akit valójában érdekel, és nem csupán a sötétben tapogatózva vádaskodik, megtekintheti  a két érintett személy 141/03.08.2015-ös illetve az 190/28.08.2015-ös számmal iktatott felmondását, amelyet ezennel a sajtó rendelkezésére bocsájtok a „tisztánlátás” céljából.

   A Románia Kupa döntőjén történt áramkimaradás miatt, azt a személyt kellene kérdezni a történtekről, aki a biztonsági kamerák felvétele szerint, illetéktelenül „sétálgatott” a transzformátor-teremben.

   Továbbá a leginkább hangoztatott kérdés, hogy miért kell az én döntésem következtében a jégkorongozó gyerekek szabadkorcsolyázás alkalmával belépti díjat fizessenek?

siklodi2   Tisztelt személyemet lejáratni szándékozó „uraim”, gondolom, nem ismeretlen az önök számára a 162-es számú 2015. szeptember 17-én megszavazott tanácshatározat tartalma. Vagy, ha esetleg nem volt idejük az áttanulmányozására, mivel idejük nagy részét a személyem elleni lejáratás felemésztette, tudomásukra hozom, és nem csupán önök, hanem minden érdekelt fél számára, miszerint a jégpálya, az öltözők, a futballpálya stb. használati díját a gyergyószentmiklósi tanács szavazta meg egyöntetűen, én csupán végrehajtom az általuk megszabott díjak begyűjtését!

    Ezek után a tanácsos uraktól és hölgyektől, akik legtöbbször marionett bábuként, azt sem tudva mire is emelik kezüket, jogosan várja el az adófizető lakosság, hogy döntéseikért végre vállalják is a felelősséget, és ne a „lövészárokban lapítva” másra hárítsák a felelősséget az általuk megszavazott döntések esetében.

   Még egyszer kihangsúlyozom, hogy a belépti díjakkal kapcsolatosan tessenek a városi tanácsosokat (akik ezt megszavazták), kérdőre vonni, és ne az én nyakamba varrni mások döntéseinek a következményeit.

  (Ebben az esetben is a sajtó képviselőinek rendelkezésére áll, bemutatás  céljából, az érintett tanácshatározat).

   Ezek után, gondolom, mindenki legalább abban egyetért velem, miszerint nem a „nagy szavak, és mögötte a nagy semmi”, hanem inkább a valós tények, és leginkább a megvalósítások azok, amelyek előbbre viszik Gyergyószentmiklós város, és a medence sportéletének fejlődését. Mint például az a rolba is, ami most már a mi tulajdonunkat képezi, és nem kell fájjon a fejünk azért, hogy 24 cm-es a jég mint tavaly, hanem egy kitűnő minőségű 8 cm-es jeget tudunk biztosítani. Csak a vak nem látja, vagy esetleg az, aki nem akarja.

   Végezetül pedig ismételten kihangsúlyozom, hogy bármikor hajlandó lettem volna, és vagyok a párbeszédre, amennyiben felkérnek rá, hogy észérvekkel alátámasztva együtt tegyünk az egészséges életmód sport általi megvalósításának elérése érdekében.

   És nem utolsó sorban, köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét, véleményét, meglátásait, és a valós tényeken alapuló kritikáit, tovább is számítok a segítségükre.

Tisztelettel,
Siklódi Piroska
a VSK Gyergyó menedzsere

Kérem ossza meg ismerőseivel: