A sikerek fontosságáról és a rájátszási esélyekről

Benedek: a győzelmektől a hangulat is jobb

Benedek Roland csatárunk egy kisebb interjút adott a honlapnak, amelyben többek között az elmúlt mérkőzések sikereinek fontosságáról és a rájátszási esélyekről is beszél, kitérve a csapaton belüli hangulatra és a szurkolókra is. Mint mondta, papíron nem mi vagyunk az esélyesek a Sportklub ellen, de ez nem azt jelenti, hogy nem okozhatunk meglepetést.

A Galac és a Steaua legyőzéséről…

„Nehéz mérkőzéseknek ígérkeztek, amelyek a helyezés szempontjából is fontosak voltak számunkra. Nem matekoztunk, mindenki csak a játékkal igyekezett foglalkozni, ami eleinte kicsit nehézkesebb volt, de ahogy nőtt a különbség, úgy a nyomás is egyre kisebb lett rajtunk. Ha egy játékos nyugodtan játszik, általában jobban is teljesít, véleményem szerint pedig igazán jó meccsek voltak.”

A csapaton belüli hangulatról…

„Ezt sok minden befolyásolhatja, szerintem pedig a legutóbbi meccsek képezik itt a legfőbb tényezőt, hisz a győzelmektől a hangulat is jobb. Úgy egyébként is jó a hangulat, hisz tele vagyunk vicces, jópofa emberekkel, így soha nincs gond. Személyesen mindegyik csapattársammal jól kijövök, az oroszokkal is. A nyelvi nehézségek miatt, velük nem olyan egyszerű, de reméljük, hogy majd megtanulnak magyarul, és akkor sokkal könnyebb lesz.”

A Sportklub elleni esélyeinkről…

„Bizakodóak vagyunk, reméljük, hogy sikerül föléjük kerekedni, úgy vélem ki-ki meccsek várhatók. Az biztos, hogy mindegyik meccsen érdemes lesz ott lenni, hisz a rájátszás mindig különlegesebb: a játékosok motiváltabbak, így színvonalas meccsekre lehet számítani, melyek végeztével reméljük, hogy mi örülünk majd jobban. Minden egyes edzéssel a rájátszásra készülünk, próbáljuk kiküszöbölni a hibáinkat. Erős csapatunk van, amely bármire képes lehet. A papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek, de sportról beszélünk, így bármi megtörténhet: lehetünk elsők, de akár a dobogóról is lecsúszhatunk. Ez a jövő titka, mindenesetre mindent megteszünk a jó eredmény érdekében”.

benedekroli1

A légiósainkról…

„Nagyon jó légiósaink vannak, akik sokat segítenek a csapatnak. Talán a MOL Ligás időszak óta nem voltak ennyire jó légiósai a Progymnak, mindenki a lehető legtöbbet próbálja kihozni magából. Lajos (Nyerges – a szerk. megj.) is, aki ugyebár kevesebb lehetőséget kap, mégis tudása legjavával igyekszik segíteni. Sokat köszönhetünk nekik, de persze a hazai magnak is.”

A szurkolókról…

„Remek szurkolótáborunk van, nem igazán lehet az országban hozzájuk hasonlót találni. Mindnyájunkat jó érzéssel tölt el, hogy nemcsak itthon, hanem idegenben is nagy számban buzdítanak, sokat köszönhetünk nekik. Emellett a csokik is minden meccs után jól jönnek, hisz egy plusz verseny alakul ki olyankor, hogy ki melyiket szerzi meg. Hálásak vagyunk nekik, köszönünk mindent. Annyit kérnék tőlünk, hogy tartsanak ki mellettünk, és folytassák azt, amihez a legjobban értenek: töltsék meg a lelátókat, hozzák azt a  fantasztikus hangulatot, amit szoktak, mi pedig cserébe mindent megteszünk a jégen. Csak együtt sikerülhet, egy nagy csapat vagyunk.”

Fotók: Tamási Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: