A sokéves átlagnál melegebb lesz a következő két hétben

Záporokra, zivatarokra lehet számítani

Az ilyenkor megszokottnál melegebb időre és zivatarokra lehet számítani a következő két hétben az ország nagy részén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) június 3. és 16. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban június 10-ig napról napra egyre melegebb lesz, majd némileg csökken a hőmérséklet, de magasabb marad a sokéves átlagnál. A nappali csúcsértékek regionális átlaga a hét elején 24-26 Celsius-fok körül alakul, jövő hét elejére 30-31 fokig nő, majd ismét 27-28 fokra csökken. A minimumok 12 és 16 fok között változnak. Záporok, zivatarok a hét első napjaiban, majd június 11-e után várhatók.

A Bánságban és Körösvidéken is fokozatos felmelegedés várható ezen a héten, aztán enyhén csökkennek, majd ismét emelkednek a hőmérsékleti értékek. Ezekben a napokban a maximumok 24-26 fok, jövő hét elején 32-34 fok, majd jövő hét végén 28-30 fok körül alakulnak. A minimumok 12 és 18 fok között változnak, június 10. és 12. között lesznek a legmelegebbek az éjszakák. Záporokra, zivatarokra ennek a hétnek az elején, majd június 11. után lehet számítani.

A hegyekben is melegebb lesz a következő két hétben az ilyenkor megszokottnál, a csúcsértékek átlaga 16 és 22 fok, a minimumoké 8 és 14 fok között alakul. Jelentősebb mennyiségű csapadékra június 11. után lehet számítani.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: