A sokéves átlagnál melegebb lesz a következő két hétben

Változékony időjárás várható a következő két hétben, a sokéves átlagot meghaladó hőmérsékleti értékekkel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 12-25. közötti időszakra vonatkozó, hétfőn közzétett előrejelzéséből.

A prognózis szerint Bánságban és Körösvidéken hétfőn rendkívül meleg lesz, a hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga eléri a 14 Celsius-fokot. Keddtől a jövő hét végéig változékony időre lehet számítani, a február közepén megszokottnál magasabb, 7 és 11 fok közötti nappali hőmérsékleti átlagokkal. Az éjszakai minimumok átlaga a hétfői 7 fokról szerdára mínusz 4 fokra csökken, utána a jövő hét végéig 0 fok körüli marad. Csapadék február 12-én és 13-án, majd február 18. után várható.

Erdélyben is a megszokottnál jóval melegebb lesz hétfőn, a hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga 14 fok körül alakul. Keddtől lehűlés következik, de a nappali csúcshőmérséklet átlaga a február közepén megszokottnál magasabb, 5 és 8 fok közötti lesz. Hétfőn és kedden enyhe lesz az éjszaka, a minimumok átlaga 2 és 5 fok között alakul, majd szerdától a jövő hét végéig mínusz 5 és mínusz 2 fok között váltakozik. Csapadék február 12-14. között, majd február 21. után várható.

A hegyekben átlagban 4 fokos hőmérsékleti csúcsértékekkel indult a hét. Keddtől a jövő hét végéig változékony időre lehet számítani, a február közepén megszokottnál magasabb, mínusz 2 és 2 fok közötti nappali hőmérsékleti átlagokkal. Az éjszakai minimumok átlaga a hétfői 0 fokról fokozatosan mínusz 8 fokra csökken szerdára, utána a jövő hét végéig mínusz 6 fok körül alakul. Csapadék február 12-14. között, majd elszórtan jövő héten várható.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: