A Szintaxis zenekar szerzeménye lett az Erdély Dala

A Legszebb erdélyi magyar dal címet a Dreamflow zenekar dala nyerte el

Egy hosszú út végére ért a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Erdély Dala verseny, mely telve volt izgalmakkal, örömteli pillanatokkal, fejlődéssel és nem utolsó sorban hét fantasztikus dallal, melyek közül bármelyik méltán nyerhette volna el az Erdély Dala címet. A versenyzők elmondásai alapján, ők már azzal nyertek, hogy ennek a történetnek a részesei lehettek, hogy ennyi tehetséges erdélyi zenészt ismerhettek meg, hogy olyan emberekkel dolgozhattak együtt, akik a zeneipar szerves részei, emellett pedig olyan zenészek formáltak véleményt, építő jellegű kritikát az alkotásaikkal kapcsolatban, akikre felnéznek. 

Azonban ez is egy verseny volt, és mint minden vetélkedőnek, ennek is született egy eredménye, mely a szakmai zsűri pontszámainak és a nézők szavazatainak összesítéséből jött létre. 

2022-ben zsűritagok és a nézők úgy érezték, hogy a Szintaxis “Lassú vonatok” című dala az, amely leginkább az erdélyi fiatalok hangján szól, amelyben szerintük minden benne van, ami visszaadja azt a bizonyos “otthon lenni” életérzést, így ők nyerhették el az Erdély Dala címet, melyhez az elismerés mellett egy turnébusz, lemezkiadás, videoklip gyártás, fesztivál fellépés is jár. A díjakat Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke, Bogya Anna és Szilágyi Dóra főszervezők adták át. 

Egy hajszállal maradt le az első helyről a Csajod “Ide tartozom” című dala, a fiúk szintén megérdemlik a gratulációt, ahogyan a videoklip gyártást és a hangszer utalványt is. A díjat Horváth Anna RMSZD ügyvezető alelnök adta át.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Dreamflow állhatott, akik “Itt boldog vagyok” című dalukkal a MOL felajánlásából egy videoklip gyártással gazdagodtak, a díjat Asztalos Botond, a MOL képviselője adta át.

Az EMKISZ különdíját, a Legszebb erdélyi magyar dal címet is a Dreamflow zenekar “Itt boldog vagyok” című dala nyerte el, melyet Tamás Csilla, az EMKISZ elnöke és Kovács Csilla rendezvényekért felelős alelnök adta át.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Erdély Dala verseny lehetőséget teremtett az itthoni feltörekvő zenészek számára, hogy megmutathassák tehetségüket az erdélyiek számára, hogy értéket teremthessenek, melyek hallatán bennünk is tudatosulhat, hogy mennyire csodálatos helyen élünk, egy olyan helyen, melynek jövője sok esetben a mi kezünkben van.

A szervezők kifejezték hálájukat a támogatóknak, partnereknek, akik segítsége nélkül egy ekkora volumenű esemény, ilyen minőségben nem valósulhatott volna meg.

Megéri Erdélyben nagyot álmodni! 


Kérem ossza meg ismerőseivel: