A szórványból is pályázhatnak az idei kiírásokra

Hargita Megye Tanácsa pályázási lehetőséget biztosít a szórványmegyéknek

Felhívással fordult Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke az Összetartozunk programban résztvevő szórványmegyék képviselőihez, figyelmükbe ajánlva a megyei tanács idei pályázati kiírásait.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke ismételten felhívja a figyelmet a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ honlapra, ahol megtalálható a megyei tanács nyolc pályázati kiírása részletes adatokkal, útmutatóval, űrlappal, és ami újdonság, fórumlehetőséggel is, hogy minél kevesebb formai hibás pályázat szülessen. Továbbá arra kér minden érdeklődőt, hogy minél hamarabb nyújtsák be a pályázáshoz szükséges iratcsomót, ne várják meg az utolsó napot, hogy a megyei tanács illetékes munkatársainak legyen ideje minél aprólékosabban átnézni a pályázatokat.

„Székelyföld az erdélyi szórványmagyarság anyaországa kíván lenni. Ennek mentén Hargita Megye Tanácsa idei pályázati kiírásaira nemcsak Hargita megyében bejegyzett egyesületek pályázhatnak, hanem a szórványmegyéknek is lehetőségük van pályázni, Hargita megye területén lebonyolított tevékenységekre. Kulturális, ifjúsági és népviseleti pályázati kiírásainkra Hargita megye területén tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok, valamint egyházak pályázhatnak” – írja levelében a megyei tanács elnöke.

A pályázásról a megyei tanács honlapján olvashatnak. A pályázatok leadási határideje: április 19., 12 óra.

Kérem ossza meg ismerőseivel: