A tékozló fiú és Macskacicó Hargita megye településein

Kihívásokkal teli nehéz őszt zárt a gyergyószentmiklósi Halvirág Egyesület. A Románia Kormánya – Etnikumközi Hivatala (DRI) által támogatott projekt eredményeként a tervezett 40 előadás helyett 28-at sikerült játszani október-november folyamán Hargita megye településein.

A Csíkszéket, Udvarhelyszéket és Gyimest érintő turnésorozat alkalmával a társulat a nyár elején bemutatott előadásait játszotta. A Macskacicó című pálcás bábjátékot óvodásoknak és kisiskolásoknak, A tékozló fiú című óriásbábjátékot a nagyobb korosztálynak.

A Macskacicó bábelőadás magyar népmesét dolgozz fel, témája a bizalom. A varázsmese megtanít a társunkba vetett hitre. A legkisebb királyfi kitartása miatt győzedelmeskedik, és elnyeri jutalmát a neki járó boldogsággal együtt. A tékozló fiú a jól ismert bibliai történetet gondolja újra napjaink valóságában. A megtérés, a bűnbánat és bűnbocsánat története.

Sajnos a járványügyi intézkedések miatt október végén a turné teljes programját újra kellett szervezni, néhány településen pedig el is maradtak előadások. A szigorítások miatt a megtartott előadásokat is sokkal kevesebben tudták megnézni, az eredeti tervhez viszonyítva, hisz a nézőterek csupán 30%-át lehetet használni. Az előadásokat összesen 1162 néző láthatta.


A Halvirág Egyesület közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: