A teljeskörűen beoltott személyek feliratkozhatnak az oltáslottóra

A főnyeremény 1.000.000 lej

Csütörtök déltől az uniós digitális Covid-igazolvánnyal rendelkező, teljeskörűen beoltott személyek részt vehetnek az oltáslottón – közölte Facebook-oldalán az egészségügyi minisztérium.

A részvételhez fel kell iratkozni a nyereményjátékra a https://certificat-covid.gov.ro weboldalon a Covid-igazolvány letöltése után. A feliratkozáshoz a felhasználónak a következő lépéseket kell megtennie:

megerősíti, hogy elolvasta és elfogadja az oltáslottó szabályzatát,
 megerősíti, hogy beleegyezik a személyes adatainak közlésével az oltáslottót szervező intézmények honlapján,
 feliratkozik a nyereményjátékra.

A lépések megtétele után a felhasználót e-mailen értesítik arról, hogy megtörtént a regisztrációja, és kap egy sorszámot is.

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) minden pénteken 12 órakor közzéteszi a https://certificat-covid.gov.ro weboldalon az arra a hétre kiosztott utolsó sorszámot.

A minisztérium közölte: teljeskörűen beoltott személynek azt tekintik, akinek beadták a Johnson&Johnson vakcináját, vagy mindkét dózist megkapta a Pfizer, a Moderna vagy az Astra Zeneca oltóanyagából.

Aki már korábban letöltötte a Covid-igazolványt, az a “Listă certificate” menüpontra, majd az igazolványt megjelenítő gombra (‘Vizualizează certificat’) kattintva iratkozhat fel az oltáslottóra.

A teljeskörűen beoltott személyeket felírathatják az oltáslottóra azok is, akiknek joguk van a nevükben letölteni a Covid-igazolványukat.


Indul az oltáslottó – a főnyeremény 1.000.000 lej

Az oltáslottó főnyereménye egymillió lej, amit a nyereményjáték 14-ik, utolsó hetében fognak kisorsolni – tájékoztatott csütörtökön a Román Lottótársaság.

Közleményük szerint az október 3. és december 31. között zajló oltáslottón 1139 pénzjutalmat sorsolnak ki összesen 15 millió lej értékben. Az első sorsolást október 3-án, vasárnap tartják.

A lottótársaság emlékeztetett, hogy az oltáslottón az uniós digitális Covid-igazolványukat letöltő, teljeskörűen beoltott személyek vesznek részt, akik regisztrálásuk sorrendjében egy sorszámot kapnak e-mailen, miután feliratkoztak a nyereményjátékra a https://certificat-covid.gov.ro weboldalon.

Az oltáslottó szabályzata szerint egy személyi számhoz csak egy sorszám rendelhető. A lottótársaság véletlenszerűen választja ki sorsoláskor a nyertes sorszámokat.

Hetente 81 nyereményt sorsolnak ki (heti nyolcvan 10.000 lejes nyereményt és egy 100.000 lejes nyereményt). Emellett havonta kisorsolnak egy 300.000 lejes nyereményt (minden hónap utolsó hetében), a játék végén pedig egy 500.000 lejes és egy 1.000.000 lejes pénzjutalmat.

A lottótársaság szerint a résztvevők négy nyereményben is részesülhetnek: egy 10.000 vagy 100.000 lejesben, egy 300.000 lejesben, egy 500.000 lejesben és egy 1 millió lejesben.

Az 500.000 lejes pénzjutalmat és az 1.000.000 lejes főnyereményt december 31-én sorsolják ki.

Az első heti sorsoláson a péntek 12 óráig feliratkozott személyeknek kiosztott sorszámok vesznek részt. Ezen a héten egy 100.000 lejes, illetve összesen nyolcvan 10.000 ezer lejes pénzjutalmat lehet nyerni.

A nyertes sorszámokat a lottótársaság, a gazdasági és az egészségügyi minisztérium honlapján teszik közzé. A 100.000, a 300.000, az 500.000 és az 1.000.000 lejes nyereményt a Román Lottótársaság bukaresti székhelyén, a 10.000 lejeseket a megyei székhelyeken lehet majd felvenni a személyi igazolvány alapján. A nyerteseknek a sorsolást követő harminc napon belül kell jelentkezniük a pénzjutalmukért.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: