A tizenkettedik alkalommal hirdették meg a MOL Tehetségtámogató programot

A 2017-es kiírás támogatási alapja 350.000 lej

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkettedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek számára. Az országos program támogatási kerete 350.000 lej, amelyet a MOL Románia biztosít. A pályázatok benyújtásának határideje 2017. június 17. A részletes tájékoztató, a szükséges dokumentumok és formanyomtatványok a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában.

Plakát kAz elmúlt tizenegy év során a MOL Románia 1.261 alkalommal támogatott 1.846 fiatal sportolót és művészt, egyeseket közülük több alkalommal is. Az eddigi támogatás összértéke több mint 2.870.000 lej.

“12 éve folyamatosan segítjük azokat a fiatal sportolókat és művészeket, akik európai és világszintű versenyeken, fesztiválokon, olimpián képviselik az országot. Kiváló eredményeket elért fiatalokat támogatunk, ezáltal is kifejezve a tehetségük és munkájuk iránti elismerésünket.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A meghirdetésen részt vevő korábbi kedvezményezett fiatalok beszéltek a támogatás fontosságáról, annak meghatározó szerepéről a pályafutásukban. Imre Emil, a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (FOTE) egyetlen hazai aranyérmese és a két ezüstérem közül az egyik birtokosa elmondta: „A támogatás segítségével sikerült olyan felszerelést és eszközöket vásárolnom, amelyekről korábban csak álmodtam, de amelyek szükségesek a felkészüléshez.”

A 2017-es kiírás támogatási alapja 350.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„A pályázat összeállítása viszonylag egyszerű. Az utóbbi két év versenyeredményeinek, valamint a jövőbeni tervek bemutatásán kívül fontos a költségvetési tervezet pontos megszerkesztése. A költségtételek és a kitűzött célok körültekintő összehangolása segíti a fiatalokat életük egyéb területeinek megtervezésében is.”nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2016-os, 11-ik kiírás kedvezményezettjei közül több úszó tartja az országos rekordot a saját versenyszámában: Ștefan Cozma, Ana Dascăl, Robert Glință, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Pațurcă, Andrei Rusen, Simona Savastița.

Kérem ossza meg ismerőseivel: