A vasúti menetrend módosítására tesz javaslatot Hargita Megye Tanácsa

Február 25-ig várják a javaslatokat

Február végéig lehet elküldeni a javaslatokat a Szállításügyi és Infrastrukturális Minisztérium felé, amennyiben az önkormányzatok részéről van igény újabb megállók beiktatására a vasúti járatok vonalán, valamint a járatok menetrendjére, figyelembe véve a minisztérium 153/2011-es rendeletének követelményeit.

Hargita Megye Tanácsa online tájékoztatót hirdetett február 17., péntekre, amelyen sajnos kevesen vettek részt. Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere felhívta a figyelmet, hogy nagy segítség lenne az ingázó diákok és munkavállalók számára, ha a Brassóból induló járat (R4505) reggel 15 perccel korábban indulna.

A minisztérium április 15-ig kell kidolgozza az előzetes menetrendet, amelyhez javaslatokat várnak. Hargita Megye Tanácsa ennek érdekében szorgalmazza a konzultációt a megyénken áthaladó járatokra nézve. További javaslatokat, meglátásokat várnak február 25-ig az info@hargitamegye.ro címre, amelyeket továbbíthat az illetékes minisztérium felé. Addig újabb konzultációkat is szerveznek, amennyiben erre igény mutatkozik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke mindezek mellett ismét felhívta a figyelmet a csíkszentdomokosi vasútállomás áldatlan állapotára. Mint mondta, ez ügyben újfent felkeresik a minisztériumot, hiszen több éve várat magára az állomás felújítása.

A járatok menetrendje és a megállók az alábbi linken érhetőek el: https://www.infofer.ro/index.php/ro/


Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

Kérem ossza meg ismerőseivel: