A zsűri véleményezte a Bagossy Brothers Company koncertjét

Vannak, akik keményen odaszóltak, és vannak akik biztató szavakkal illették a Bagossy Brothers Companyt és a tegnap esti bulijukat. A koncertek részletes véleményezése következik:

Bende Zsuzsanna:
Sok újat nem tudott felmutatni a produkció. Utánérzés, csupa midtempo szám, hiányzik a dinamika-adta lehetőségek kihasználása, így íve, csúcspontja sem volt a koncertnek. A dalok egyformák, a rímek kezdetlegesek, a szövegek semmitmondóak, de legalább ártalmatlanok, próbálnak pozitív életérzést közvetíteni. Jó promócióval igazi közönségsiker lehet.

Borcsik Attila:
A versenyprogramra szépen összeállt a műsor, nem kell ennyire megilletődni, lehet magabiztosabb a zenekar, van mire.
Több dinamikát, több elektromos gitárt, akár a tangóharmónika rovására 🙂

Dolezsai Gergő:
Lendületes, őszinte dalok, felkészült produkció, az egyetemi bulik nagy kedvence lehet.

Farkas Roland Wolfie:
Megnéztem videón megint és arra jutottam,hogy a zenei sokoldalúságon még gyúrhatnának mert az tényleg elég egysíkú,viszont van közönségük ráadásul a hálásabbik fajta,simán bennük van fesztiválzenekari attitűd de lehetnének picit pimaszabbak. Az életet hiányoltam a színpadról.Néha pedig az az érzetem támadt,hogy több a hangszeres,mint amennyi valójában kellene. Le kell vetkőzni a sterílséget és menni fog ez. A szöveg működik,de gimnáziumi zenekar utóérzetem van. Többször átgondolva: erre 6 pontot adok.

Janklovics Péter:
Nehéz dolog értékelni az első produkciót – mert még nincs mihez képest. Elég jó koncertet rittyentettek a fiúk, nekem kicsit az volt a furcsa érzésem, hogy a közönség jobb volt, mint ők. Szeretem látni egy bandán, hogy IMÁDJÁK, amit csinálnak. Itt ez kicsit elmaradt, helyenként(a pörgős számok kivételével) kicsit “szalonzenekarnak” tűntek, miközben a közönség szétszedte a házat. Amúgy szerethetőek voltak, a számok között érezhető volt, hogy meg vannak hatva, hogy mennyire szereti őket a közönség. Nagyon hálátlan dolog kezdeni, ezért respect nekik.

Ligeti Nagy Tamás:
A Bagossy Brothers érti a csíziót, márha még érvényes és érthető ez a varázslás közeli bűvészekedést körülíró szó. Ennek köszönhetően a BBC az utóbbi években a határ mindkét oldalán – és bármilyen határ bármelyik oldalán – kis klubszínpadoktól kezdve egészen a fesztiválporondokig bezárólag jól teljesített. Mint a mostani koncertjükön is kiderült: nem mindent játszanak elég jól, hanem elég jól játszanak valamit. Ez a tartalom a közös örömködésre, kesergésre, együtt-kávézásra, borozásra épül, szeretésre meg szakításra reflektál, és bár egyikből sem lehet elég: sosem a berúgásig, a kábulatig vagy az orgiáig tart.
A közönség tök jól együtt volt a zenekarral, le volt mozogva a buli. A kérdés: mit tud egy Nagyszínpadon egy olyan zenekar, amely főleg kísérő zeneészekre épül – tulajdonképpen még az énekes is az -, a domináns hangszer pedig a tangóharmonika. Számomra problematikus volt, hogy a koncertnek nem volt a hangulatot komolyan befolyásoló íve. Tőlem lehetett volna egy ilyen azonosulási pont a mélypont is, mert onnan is fel lehet érni a mindent megmagyarázó fináléig, de hát nem volt. Egy másik probléma: a BBC nehezen hangosítható, mert nincs elég hangereje, dinamikája, szóval: szívdöglesztő, mégsem elég dögös.

Lévai Balázs:
Profi, jó kiállású, szerethető zenekar. Látszik a koncertrutin, élnek a dalaik a színpadon.
A mulatós zenei sémákat jó lenne kicsit hanyagolni, azok nélkül is szépen működne.
A kiváló 30y feldolgozásért plusz pont járt.

Morcz Fruzsina:
Lendületes, a közönséggel ügyesen kommunikáló zenekar ők. Őket a legnehezebb pontozni, mert nincs még összehasonlítási alapunk – a mezőny csak 12 nap múlva áttekinthető.

Muraközy Péter:
Valószínűleg fogunk még jobb zenészekkel találkozni az elkövetkező 11 napban, es lesznek aktuálisabb dalok eltaláltabb szövegekkel, de hitelesebb, szugesszivebb, magávalragadobb koncert már kozel sem biztos 😉

Pamkutya:
Mindketten majdnem ugyan azt írtuk, egymástól függetlenül: Elsőre nehéz pontozni, mert még nincs mihez viszonyítani, de nagyon tetszett a koncert. A számok fülbemászóak, és különösen tetszett néhány dalban a harmonika. A közönség interaktivitásából látszott, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.

Papp Szabi:
Hát ez nagyon jól esett!!! Ha ilyen lesz az egész műsor akkor nagyon nehéz dolgunk van:))
Nagyon jól szólnak, zenélnek a srácok! Tökéletesen kitalált es kivitelezett hangszerelés amivel színpadra viszik ezeket a dalokat. Jo szövegek, nagyon jo ének.
Nekem hiányzik kicsit az egyénisége a produkciónak!
Első zenekarnak nehéz lenni minden szempontból. Hogy fog szólni a cucc? Közönség lesz? Zsűri tudja hány óra?:))

Szimler Bálint:
Nagyon szimpatikusak voltak a srácok, tök jó hangulatot csináltak. A közönségben legtöbben ismerték a dalszövegeket ami nem véletlen. Ugyanakkor ebben a stílusban sok múlik a hangszerelésen, hogy az energia átjöjjön, és azt nem éreztem elég átgondoltnak. Hiányoltam azt, hogy valami újat mutassanak a műfajon belül.

Szollár Domokos:
Jó és lendületes a zenekar. Zeneileg összeszedetten játszanak. Ritmusszekció rendben, gitárjáték pontos és az ének sem mászik el. Külön jó pont a tangóharmonika használata. Énekelhető és fülbemászó dalokat játszanak, ami szuper, mert erre nagy szükség van a hazai pop-piacon. Van potenciál a zenekarban, de egyelőre 1-2 szám az, ami kiemelkedik. A többi ezek hullámán szörfözik még, és nem igazán különbözik. Ahhoz, hogy Nagyszínpadosak legyenek arra van szükség, hogy még „mélyebb” repertoárral rendelkezzenek, tehát sokszínűbb és több féle dallal jelentkezzenek. De erre minden esélyük megvan, mert nagyon tehetséges dalszerzők és előadók. Csak így tovább és jövőre meglesz!

Varga Attila SIXX:
Na, akkor Nagyszínpad, első kör, BagossyBrothaz, ezt jegyeztem fel róla, további hozzáfűznivalóm nincsen:
-klubzene
-nem elég változatos
-ez a kántálás rém idegesítő
-nincs töke, dinamikája
-a harmonika kurva jó hangszer a gitárok helyett kellene nyomatni
-színpadi jelenlét nulla, maguknak muzsikálnak
-nem akarom tovább hallgatni
-kispál pótlék gimnazista kislányoknak
-minden szám egyforma, főként az énekes igen limitált hangterjedelme miatt
értékelés: 2/10, a dobos igyekezett.

Vermes Orsolya:
Teljesen Bagossy-szüzen érkeztem tegnap az Akvába, sosem láttam/hallottam őket korábban. Meg is lepett, milyen sokan voltak a nézőtéren, ismerték a dalokat is az emberek (én kb. a 30Y-feldolgozáson kívül semmit), és nagyon élvezték a produkciót. Nekem eléggé “sramlis” volt, jobban kedvelem a kevésbé mulatós jellegű zenéket, de az biztos, hogy megcsinálták a hangulatot, és volt a fiúkban egy olyan naiv báj, ami ritka. Szerintem a döntőben találkozunk még velük.

Zacher Gábor:
Nekem 7 pont, jó hangulatot csináltak, ők a magyar Mumford, igazi klubzenekar, lelkesek, élvezik amit csinálnak, várom a folytatást.

A szakmai zsűri által kiosztott pontszámokért kattints ide!

Kérem ossza meg ismerőseivel: