Abigail bulija helyben és vidéki turnén

Gyergyószentmiklóson november 17-én, vasárnap a stúdióteremben

November 18–20. között vidéken turnézik a Figura Stúdió Színház. A három Hargita megyei színház közös produkciójaként Barabás Árpád rendezésében tavaly bemutatott Abigail bulija című komédia november 18-án Balánbányán a Művelődési Házban, november 19-én Gyergyócsomafalván a Borsos Miklós Művelődési Házban, november 20-án pedig Gyergyóremetén a Balás Gábor Művelődési Házban kerül bemutatásra. Az előadások mindhárom alkalommal este 19 órától kezdődnek. Jegyek válthatók a helyszíneken, áruk egységesen 15 lej.


Úgy éreztem magam, mint egy Rolling Stones-koncerten – mondta Mike Leigh az Abigail bulija 1977-es színházi bemutatója után. A BBC még abban az évben felvette az előadást, majd két évvel később újra leadta tizenhatmilliós nézettséggel. A közönség őrjöngött érte: Abigail bulijáról sört neveztek el; és a mai napig tartanak Abigail bulija nevű összejöveteleket.

Az előadás szereplői ugyanabban az utcában laknak, ezért is szeretnék jobban megismerni egymást. Egyikük lánya, Abigail, házibulit tart a szomszédban; közben meg a felnőttek is szeretnék jól érezni magukat: ők is lazítanának, szórakoznának, elengednék magukat. Erre tesznek kísérletet, de valami mindig elrontja a hangulatot.

abigail1


A három előadásból álló turné a Kulturális Programok Hargita Megyének kezdeményezés részét képezi, illetve Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, Balánbánya Polgármesteri Hivatala, valamint a Figura Stúdió Színház együttműködéséből jött létre.

Abigail bulijára Gyergyószentmiklóson legközelebb november 17-én, vasárnap este 19 órától várják az érdeklődőket a Figura Stúdió Színház stúdiótermébe.


Mike Leigh:
ABIGAIL BULIJA

abigail

● RENDEZŐ: BARABÁS ÁRPÁD ●

Szereposztás:

BEVERLY: BARTHA BORÓKA

LAURENCE: KOZMA ATTILA

ANGIE: SZILÁGYI MÍRA

TONY: VASS CSABA

SUZY: MÁTHÉ ANNAMÁRIA

Fordította: Hamvai Kornél

Díszlettervező: Szűcs-Olcsváry Gellért

Jelmeztervező: Török Réka

Dramaturg: Deák Katalin

Kérem ossza meg ismerőseivel: