Adj és megszületik a csoda!

Ünnepi élelemcsomagnak örvendhet 30 gyergyószentmiklósi család az Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért program keretében

Adj és megszületik a csoda!  mottóval előző év adventjében már második alkalommal fogtak össze a szentmiklósiak – önkormányzat, egyházak, vállalkozók és civilek –, azért, hogy segítsék az ünnepre hangolódást olyan családokban, ahol szűkösen jut a mindennapi kenyérre is.

Az összefogás azonban nem ért véget a karácsonyi szeretetünneppel – az önkormányzat szociális osztályára többen is bejártak és adományokat vittek olyanok számára, akiknek jól fog a mindennapihoz a segítség. Mi több, nem egyszer előfordult, hogy segítségre szorulókról adtak hírt a szociális osztály munkatársainak. Egy alkalommal például idős asszony kereste fel az irodavezetőt, hogy elmondja, bizony az ő szomszédjában is lakik egy olyan magányosan élő személy, akinek ritka a friss kenyér az asztalán.

egyutt.egymasert 018

Az Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért program célja éppen ez: megerősíteni bennünk, gyergyószentmiklósiakban, hogy egy közösség vagyunk, és figyelnünk kell a mellettünk élőkre is – ha valaki segítségre szorul, ne közömbösen magára hagyjuk gondjaival, rohanva a magunk dolgára, hanem jelezzük azt azoknak, akik segíthetnek: egyházaknak, szociális osztálynak. Sok esetben az a legnagyobb segítség, ha valaki nyitott szemmel és érző szívvel jár-kel a városban és megteszi az első lépést. Ilyenkor, ünnepek táján ezt a lelkületet erősítsük meg magunkban és egymásban, hogy aztán a hétköznapokban is tovább tartson.

Az összegyűlt adományokból húsvétra 30 csomagot állított össze az önkormányzat szociális osztálya. Ehhez a Len család jóvoltából tojás és füstről leakasztott házi kolbász is kerülhetett mindegyik csomagba, a Harmopan pékség adományaként pedig kalács is társul. Olyan csokoládé is van a csomagokban, amit olyan személy hozott be, aki két évvel ezelőtt a karácsonyi Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért akció során kapott élelmet: elmondta, most rajta a sor, hogy ő is adjon… és ettől szép az ünnep. Így lesz húsvétra „hangolva” az élelemcsomag.

egyutt.egymasert 004

Ezúttal olyan családokhoz, személyekhez juttatják el a nagyhéten az élelmet, akik sérültet gondoznak, vagy maguk is fokozottan sérültek és ezért nehézkes számukra az ünnepi előkészület.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak, hogy együtt tegyünk a helyi családok igazi örömünnepéért. Isten fizesse a nagylelkű hozzájárulásokat.

Kérem ossza meg ismerőseivel: